Новини

Хмельницький – серед міст, де найкраще виконують програму розвитку освіти

Центр спільних дій проаналізував комплексні цільові освітні програми обласних центрів за 2017-2019 роки та склав рейтинг. Оцінювали наявність програм у вільному доступі для громадян, використовуваність (формат відкритих даних), змістовну вичерпність та звітність щодо виконання програм.
За результатами дослідження наближеними до максимальної оцінки є комплексні цільові освітні програми Хмельницького, Києва, Миколаєва та Чернівців.
Представники центру вважають, що чим гірший план дій місцевої влади у сфері освіти, тим менше відповідальності вона несе за його неякісне виконання. Через низьку якість цих документів громадянам складно контролювати тих, кого вони обрали. Тому стратегічне планування розвитку освіти мало б бути головним дієвим інструментом кожної місцевої влади.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!