Новини

ПРОТОКОЛ № 2 засідання комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького

ПРОТОКОЛ № 2

засідання комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького

 

від 16 червня 2020 року м. Хмельницький

 

 

Голова комісії:

КРИВАК Михайло Михайлович

 

– секретар Хмельницької міської ради.

 

 

Заступник голови комісії:

БАЛАБУСТ Надія Юріївна

 

– заступник директора Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради з економічних питань.

Відповідальний секретар комісії:

НАГОРНА Віталіна Володимирівна

 

– начальник відділу науки та педагогічних кадрів Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради.

Члени комісії:

ГОРЕНКО Ольга Миколаївна

– член громадської організації «Асоціація директорів закладів освіт», директор навчально-виховного комплексу № 7 м. Хмельницького (за згодою);

ДЬОМА Вероніка Олексіївна

 

 

КОРІНЬОВСЬКИЙ Сергій Петрович

 

– головний спеціаліст-юрисконсульт управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області (за згодою);

– член громадської організації «Асоціація директорів закладів освіт», директор спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 м. Хмельницького (за згодою);

ПАВЛУНИК Альона Володимирівна

 

 

ПОПИК Олександр Федорович

 

 

ТИМОШЕНКО Олег Сергійович

 

 

ЯРОВА Анастасія Вікторівн

 

– головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області

– перший проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (за згодою);

– голова Хмельницької міської організації профспілки працівників освіти та науки (за згодою);

 

– депутат Хмельницької міської ради.

 

 

 

Присутні (відповідно до листка реєстрації членів конкурсної комісії):

 

 

Всього: 10 членів комісії.

 

 

 

 

Відсутні: 2 члени комісї.

 

  1. ОТРОШКО Оксана Іванівна, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області.
  2. ЯНКОВЕНКО Петро Григорович, головний спеціаліст відділу позапланового контролю закладів освіти та взаємодії з органами місцевого самоврядування управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області.

 

Присутні на засіданні конкурсної комісії:

Мельник Лариса, член громадської ради при Департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради.

Сергій Мороз, керівник Прес Центру громадської при Департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради.

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

засідання комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького

 

1. Про затвердження порядку денного засідання комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького.

Доповідає: М. Кривак, голова комісії

2. Про затвердження графіку проведення конкурсних відборів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста (відкритої та публічної презентації програм розвитку закладів освіти і надання відповідей на запитання членів комісії).

Доповідає: В. Нагорна, секретар комісії

3. Про затвердження варіантів ситуаційних завдань для перевірки професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти.

Доповідає: М. Кривак, голова комісії

 

СЛУХАЛИ по першому питанню:

Кривака М.М., голову конкурсної комісії, який запропонував розглянути та затвердити порядок денний засідання комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького.

Пропозицій та зауважень до порядку денного не було.

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«за» – 10 (десять);

«проти» – 0 (нуль);

«утрималися» – 0 (нуль).

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити порядок денний засідання комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького.

 

СЛУХАЛИ по другому питанню:

Кривака М.М., голову конкурсної комісії, який запропонував розглянути графіки проведення ІІІ етапу конкурсних відборів на посади керівників щодо презентації програм розвитку закладів освіти згідно з додатком 1.

М. Кривак наголосив на необхідності виділення необхідного часу для опрацювання та оприлюднення протоколів конкурсної комісії.

Кривака М.М., який зауважив, що ІІІ етап є довготривалим і режим роботи комісії розрахований на повний робочий день із перервою на обід.

Нагорну В.В., секретаря конкурсної комісії, яка зауважила, що на першому засіданні конкурсної комісії винесене на позачергове засідання конкурсної комісії питання про розгляд графіків проведення ІІІ етапу конкурсних відборів щодо презентації програм розвитку закладів освіти і надання відповідей на запитання членів комісії.

Кривака М.М., який зауважив, що на попередньому засіданні були затверджені графіки проведення І та ІІ етапів конкурсного відбору та запропонував розглянути графіки проведення ІІІ етапу конкурсних відборів на посади керівників щодо презентації програм розвитку закладів освіти і надання відповідей на запитання членів комісії у колонках 5 та 6 додатку 1.

 

ВИСТУПИЛИ:

Мельник Л.М., яка звернулася до голови комісії із запитанням щодо можливості презентацій програм розвитку закладів у приміщенні Хмельницької міської ради.

Кривак М.М., який звернув увагу на заходи, які проводяться у Хмельницькій міській раді, зустрічі делегацій із міським головою, брифін міського голови, які можуть співпасти у часі з етапами проведення конкурсних відборів.

Кривак М.М., який зауважив, що І та ІІ етапи конкурсних відборів відбуватимуться для всіх кандидатів разом у сесій залі Хмельницької міської ради з метою створення рівних умов для кожного претендента на посаду керівника закладу освіти, а ІІІ етап надасть змогу презентувати кожному кандидату власне бачення розвитку закладу освіти. У зв’язку з вищезазначеним, наголошено на доцільності проведення цілеспрямованої роботи комісії та кандидатів на посади керівників закладів освіти у приміщенні Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради.

Попик О.Ф. звернув увагу на графік проведення ІІІ етапу конкурсного відбору на посаду керівника гімназії № 2 м. Хмельницького щодо врахування часу на презентації програм розвитку двома претендента. Підтримав пропозицію проводити презентації програм розвитку кандидатами на посади керівників закладів освіти у приміщенні Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради.

Кривак М.М., який запропонував винести питання щодо затвердження графіку проведення етапів конкурсних відборів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста із врахуванням пропозицій та оприлюднити їх на вебсайтах Хмельницької міської ради та Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради згідно з додатком 1

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«за» – 10 (десять);

«проти» – 0 (нуль);

«утрималися» – 0 (нуль).

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити графік проведення конкурсних відборів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста та оприлюднити їх на вебсайтах Хмельницької міської ради та Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради згідно з додатком 1.

 

СЛУХАЛИ по третьому питанню:

Нагорну В.В., секретаря конкурсної комісії «Про затвердження ситуаційних завдань для перевірки професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти», яка зазначила про необхідність затвердження ситуаційних завдань на знання професійних компетентностей. Подані на розгляд членів комісії 18 варіантів завдань.

 

ВИСТУПИЛИ:

Кривак М.М., який зверну увагу членів комісії щодо чіткості, складності, коректності поставлених ситуаційних завдань перед кандидатами на посади керівників закладів освіти.

Горенко О.М., яка зауважила, що ситуаційні завдання є зрозумілими, чітко викладеними та стосуються питань діяльності директора закладу освіти.

Балабуст Н.Ю., заступник голови комісії, яка запропонувала виключити із ситуаційного завдання № 14 слова «КЕКВ 2240» з метою зменшення наповнення завдання економічним змістом.

Павлуник А.В. звернула увагу на різноплановість завдань, які вирішуються в практичній діяльності керівника закладу.

Попик О.Ф. зауважив, що варіанти завдань є пропорційно доцільними в кількісному еквіваленті щодо перевірки професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти.

Попик О.Ф. звернув увагу на те, що відповідно до Положення для оцінки та перевірки професійних компетентностей кандидатів шляхом вирішення ситуаційного завдання використовується чотирибальна система.

Кривак М.М. зауважив, що кожен із членів комісії виставляє оцінку за чотирибальною системою: 2, 3, 4, 5. Підбиття підсумку тестування та вирішення ситуаційного завдання здійснюється шляхом додавання балів за тестування кандидатів, допущених до вирішення ситуаційного завдання, та середнього арифметичного значення індивідуальних балів членів конкурсної комісії за вирішення ситуаційного завдання, в основі якого буде відображена думка кожного члена комісії.

Кривак М.М. наголосив на тому, що оприлюднений типовий зразок ситуаційного завдання на вебсайтах Хмельницької міської ради та Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради, кандидат обирає одне із запропонованих варіантів ситуаційних завдань шляхом витягування його із конверту, запакованого членами комісії перед початком проведення ІІ етапу конкурсного відбору. Затверджені варіанти ситуаційних завдань конкурсною комісією не підлягають оприлюдненню.

Кривак М.М. поставив питання на голосування про затвердження ситуаційних завдань для перевірки професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти згідно з додатком 2 .

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«за» – 10 (десять);

«проти» – 0 (нуль);

«утрималися» – 0 (нуль).

 

ВИРІШИЛИ:

 

Затвердити варіанти ситуаційних завдань для перевірки професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти згідно з додатком 2 (не підлягає оприлюдненню).

УХВАЛИЛИ:

За результатами відкритого голосування членів комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького:

  1. Затвердити графік проведення конкурсних відборів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста та оприлюднити їх на вебсайтах Хмельницької міської ради та Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради згідно з додатком 1.
  2. Затвердити варіанти ситуаційних завдань для перевірки професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти згідно з додатком 2 (не підлягає оприлюдненню).

 

Голова конкурсної комісії:

_______________

 

М. КРИВАК

Заступник голови конкурсної комісії:

_______________

 

Н. БАЛАБУСТ

Секретар конкурсної комісії:

_______________

 

В. НАГОРНА

Члени конкурсної комісії:

 

 

_______________

 

 

О. ГОРЕНКО

 

_______________

 

В. ДЬОМА

 

_______________

 

С. КОРІНЬОВСЬКИЙ

 

_______________

 

А. ПАВЛУНИК

 

_______________

 

                     О. ПОПИК

 

 

 

_______________

                  О. ТИМОШЕНКО

 

 

 

 

 

           

                                                                                      ______________                        А. ЯРОВА

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!