Новини

Більше ста питань порядку денного розглянули депутати під час чергової сесії міської ради

Коментар міського голови Олександра Симчишина про результати чергової 42 сесії Хмельницької міської ради:

«Сьогодні вперше за три місяці зібралися на чергове сесійне засідання, до цього проводили лише позачергові, з нагальними питаннями. В порядку денному - більше сотні питань.

Сьогодні з нами почали працювати два нові депутати, щиро бажаю їм ефективної роботи. Прийняли зміни до бюджету міста на 2020 рік. Мали розглядати це питання це в квітні. Тоді перевиконували бюджет за І квартал і планували додати ще понад 100 млн грн на різні об’єкти. Але карантин вніс корективи. Доводиться коригувати бюджет в бік зменшення дохідної частини (мінус 108,3 млн грн), а як наслідок - видаткової. На користь ремонтів, будівництва, освіти і медицини зменшуємо видатки на утримання міської ради. Загалом мінус 6,8 млн грн. Маємо також хорошу економію бюджетних коштів від вже проведених тендерних закупівель (8,7 млн грн).

Так, ми не зможемо розпочати будівництво нових об’єктів, але завершимо і продовжимо будувати існуючі. Виділили кошти на 100% завершення будівництва дитсадка у Лезневе. Тепер офіційно маємо ДНЗ №2 «Соколятко». Повністю виділяємо кошти на завершення спортивних майданчиків біля ЗОШ №№1, 6, 13, 21, 25, НВО 5. Продовжуємо будувати школу на Залізняка, 32, НВО №1, НВК №10, Палац спорту, ЗОШ №8, ліцей №17.

Продовжуємо термомодернізацію і капітальний ремонт Палацу творчості і ДНЗ №21. В Палаці творчості плануємо завершити створення класу робототехніки.

Коригуємо капремонт доріг, ремонт суцільним методом, ремонт прибудинкових, встановлення дитячих майданчиків (по одних видатках, це зменшення, по інших трохи збільшуємо). Продовжуємо ремонтувати ліфти.

1,8 млн грн додатково передбачили на заробітну плату для медичної галузі.

Ухвалили низку програм або внесли зміни до вже існуючих. Зокрема, «Програма підтримки ОСББ», «Програма відшкодування відсотків для наших підприємств» (піднімаємо ліміт з 300 тис. грн до 500 тис. грн), «Програма охорони довкілля». Покращуємо «Програму відшкодування для наших товаровиробників у виставках».

Відвели також земельні ділянки під ще 7 скверів у різних мікрорайонах. Зону навколо озера на Озерній сформували в окремий парк, аби уникнути будь-яких забудов.

Розглянули історико-архітектурний опорний план. Центральна частина міста, де є пам’ятки архітектури місцевого значення, потрапляє під додаткову охорону, як і зона Південного Бугу від початку парку ім. М.К.Чекмана і парку Молодіжного до вулиці Трудової.

Ухвалили також ще один важливий містобудівний документ – План червоних ліній магістральних вулиць.

Затвердили нову програму комплексної послуги «єМалятко».

Передали медичне обладнання для військового госпіталю.

Ухвалили Програму підтримки військових частин, розташованих у місті. Такі дії робимо вже понад 4 роки. Допомагаємо військовим постійно.

Виділили ділянки під різні види цільового призначення для дев’яти учасників російсько-української війни, ще семи надали дозвіл на розробку документації для оформлення таких ділянок».

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!