Новини

Хмельницькі школярі здобули перемогу в конкурсі «HealthySchools: заради щасливих та радісних школярів» та виграли гранд на облаштування STEM-лабораторії

Учні хмельницького навчально-виховного комплексу №7 перемогли у конкурсі «HealthySchools: заради щасливих та радісних школярів». До фіналу потрапили 50 проєктів-фіналістів з усіх регіонів України, які провели найбільше цікавих і корисних подій, залучили максимальну кількість учасників та якісно презентували свої досягнення.

Перемога у програмі принесла не лише значні позитивні зміни у життя учасників, а й стала рушієм для створення STEM-лабораторії у НВК (STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics). На закупівлю необхідного обладнання переможці отримали грант у розмірі 91 тисячі гривень від міжнародної філантропної організації Mondelēz International Foundation, за підтримки якої реалізовується програма.

«Наша школа вже тривалий час займається розвитком здорового способу життя серед школярів. Ми вже вдруге брали участь у програмі, і ми щасливі, що ця участь привела нас до перемоги. Ми дійсно багато працювали. Проект нас дуже здружив – і вчителів, і дітей, і батьків. Чи будемо ми продовжувати втілювати зміни – навіть не обговорюється. Однозначно, так! Адже тепер нам треба тримати планку! Дякуємо організаторам за програму, завдяки якій ми дуже багато чому навчилися, познайомилися з іншими школами, слідкували одне за одним і надихалися!», – розповіла заступник директора з виховної роботи НВК №7 Леся Степасюк.

Ще у 2018 році НВК № 7 долучився до Програми Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів та був нагороджений Дипломом учасника 2018-2019 років. Мета - популяризувати здоровий спосіб життя та виховувати корисні звички у школярів. Зокрема, сприяти здоровому харчуванню, фізичним активностям, свідомому ставленню до власного здоров’я та облаштовувати здоровий простір у школах. Колектив продовжив працювати в цій Програмі за власним проектом «НВК № 7 – простір здорового способу життя». Протягом 2019-2020 років у рамках програми було проведено 2850 різнопланових активностей, які були спрямовані, як на творчий, фізичний розвиток, так і на формування в дітей звичок здорового харчування.

В навчальному закладі від 2002 року значну увагу приділяють пропагуванню здорового способу життя. Чотири рази протягом 2003 - 2012 років колектив школи брав участь у Всеукраїнських конкурсах-захистах сучасної моделі навчального закладу - Школа сприяння здоров’я та ставав переможцем ІІ етапу (обласних) конкурсів, нагороджений Подяками, Почесними грамотами за пропаганду здорового способу життя серед дітей та впровадження інноваційних технологій щодо формування культури здоров’я.

Успіхи учнів позитивно вплинули не лише на них: здорові звички перейняли також вчителі, батьки та представники місцевої громади, що радо долучались до активностей протягом всього року. Причина такої популярності проекту очевидна, адже корисні та здорові звички важливо прищеплювати із раннього дитинства.

Восени стартує реєстрація на нові етапи програми, адже організатори переконані, що лише усім разом під силу залучити до здорового способу життя ще більше школярів, в тому числі з міста Хмельницького, і перетворити проект Healthy Schools на масштабний національний рух.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!