Новини

Члени виконкому затвердити Порядок видачі довідок відділом реєстрації місця проживання, які підписуються електронним цифровим підписом

Сьогодні під час чергового засідання виконавчого комітету затверджено порядок видачі довідок відділом реєстрації місця проживання управління з питань реєстрації, які підписуються електронним цифровим підписом. Це рішення значно спростить отримання найзатребуваніших довідок серед хмельничан, адже тепер не потрібно йти до установи, документ можна замовити через електронний сервіс «Кабінет мешканця» на офіційному вебпорталі електронних сервісів та послуг міської ради.

Порядок визначає процедуру видачі відділом реєстрації місця проживання управління з питань реєстрації Хмельницької міської ради довідок про реєстрацію місця проживання/перебування, довідок про зняття з реєстрації місця проживання та довідок про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб, які підписуються електронним цифровим підписом.

На сформовану в електронній формі довідку з Реєстру територіальної громади міста Хмельницького накладається електронний цифровий підпис з фіксацією часу її формування та із зазначенням у довідці посади, прізвища, імені, по батькові особи, яка сформувала довідку.

Для отримання довідки про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб через електронний сервіс «Кабінет мешканця» потрібно подати такі документи: заяву, скановану копію документа, що посвідчує особу - паспорт громадянина України, посвідку на проживання в Україні, свідоцтво про народження дитини або свідоцтво про належність до громадянства України до досягнення 16-річного віку (за необхідністю), свідоцтво про шлюб (розірвання шлюбу), свідоцтво про смерть (за необхідністю), а також інші документи визначені законодавством.

Для отримання довідки про реєстрацію місця проживання/перебування через електронний сервіс «Кабінет мешканця» потрібно подати: заяву, скановану копію документа, що посвідчує особу - паспорт громадянина України, посвідку на проживання в Україні, свідоцтво про народження дитини або свідоцтво про належність до громадянства України до досягнення 16-річного віку (за необхідністю), свідоцтво про шлюб (розірвання шлюбу), свідоцтво про смерть (за необхідністю), а також інші документи визначені законодавством.

Для отримання довідки про зняття з реєстрації місця проживання через електронний сервіс «Кабінет мешканця» потрібно подати: заяву, скановану копію документа, що посвідчує особу - паспорт громадянина України, посвідку на проживання в Україні, свідоцтво про народження дитини або свідоцтво про належність до громадянства України до досягнення 16-річного віку (за необхідністю), свідоцтво про шлюб (розірвання шлюбу), свідоцтво про смерть (за необхідністю), а також інші документи визначені законодавством.

Відповідальність за достовірність даних, зазначених у заяві та наданих документах, несе особа, яка звертається за отриманням довідки.

Строк розгляду заяви і видачі довідки становить три робочих дні з дня звернення з заявою чи з дня отримання такої заяви відділом.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!