Новини

Послугою «Муніципальна няня» від початку 2020 року скористались 384 хмельничанина для 416 дітей

З січня минулого року в Україні почала працювати нова державна ініціатива – "Муніципальна няня". За цією програмою батьки, у яких є діти до трьох років, можуть офіційно найняти на роботу няню і отримувати за це щомісячну компенсацію.

За інформацією Управління праці та соціального захисту населення, яке проводить відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «Муніципальна няня», від початку 2020 року цією послугою скористались і отримують компенсацію 384 особи для 416 дітей. Нарахована сума компенсації за січень - квітень 2020 року – 1066,7 тис. грн.

Право на отримання компенсації послуги «Муніципальна няня» мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками (усиновлювачами), опікунами дитини до трьох років і на законних підставах проживають на території України та уклали договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років з муніципальною нянею. Розмір допомоги встановлений на рівні прожиткового мінімуму для дітей до 6 років, станом на 01.01.2020 року це 1779,00 грн.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!