Новини

У Хмельницькому вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Напередодні відзначення 34-ї річниці найбільшої техногенної катастрофи на території України в Хмельницькому вшанували, тих, хто в далекому 1986 році не задумуючись ризикував не лише своїм здоров’ям, а й життям. До пам’ятника «Героям та жертвам Чорнобиля», що на розі вулиць Кам’янецької і Прибузької, та до пам’ятника «Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи» на вулиці Героїв Чорнобиля поклали квіти.

За даними управління соціального захисту і праці Хмельницької міської ради, нині у місті проживають майже 1600 хмельничан, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них — 810 таких, що брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС.

Довідково

З 1986 до 1989 року 132 працівники пожежної охорони Хмельниччини брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Вогнеборці відкачували «важку» воду, очищали від графіту вентиляційні труби четвертого блоку, працювали на подачі води в розчинні вузли, дезактивовували заражені території, здійснювали постійний контроль за виконанням протипожежного режиму в районі третього та четвертого блоків, виконували профілактичні роботи на різних об’єктах.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!