Новини

Сьогодні медичним закладам міста передали ще 300 експрес-тестів на Covid-19

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Олександр Симчишин: «Ці тести чутливі до двох видів антитіл IgG та ІgM і дозволяють виявити вірус навіть у випадку, якщо людина перехворіла ним раніше.

У місті вже 6 днів триває масове експрес-тестування людей, що перебувають у зоні ризику - медиків, кондукторів громадського транспорту, священників, продавців.

На сьогодні зробили вже близько 1216 експрес-тестів! Зокрема, обстежили 227 продавців, 22 священники, 40 кондукторів, усіх хворих з пневмоніями, решта – медичні працівники і лікарі. З усіх 1216 тестів, 1172 показали негативний результат, 44 показали сумнівно-позитивний результат. Ці випадки подано на обстеження ПЛР методом. 33 з них показали негативний результат, по 11 - результати очікуються.

Окремо 136 експрес-тестів використала інфекційна лікарня. 9 результатів було сумнівно-позитивними і позитивними, 3 з цих випадків обстеження ПЛР методом підтвердили захворювання.

Методом ПЛР зроблено 949 обстежень в області і 301 в Хмельницькому. 74 обстеження ПЛР методом для працівників інфекційної лікарні.

Плануємо і надалі купувати експрес-тести і робити все, щоб виявляти та ізолювати носіїв вірусу якомога раніше. Наразі бачимо такий шлях ефективним. Експрес-тести не лікують і не рятують, вони допомагають виявляти носіїв і уникати подальшого поширення вірусу.
І відразу відповідаю на найпоширеніші запитання: - так, ми з радістю б протестували навіть всіх мешканців міста, але достатньої кількості тестів для цього немає. Чим більше тестів матимемо - тим ширше буде коло тих, кого будемо тестувати. Розумію хвилювання людей, які працюють в магазинах, аптеках, банках, тощо.

Бережіть себе! Будьте здорові! Проведіть цей Великдень вдома з сім'єю!»

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!