Новини

Активні та успішні жінки зібралися на форум у Хмельницькому

Уже вдруге в Хмельницькому проходить Форум жінок Хмельниччини «Я – жінка! Я – можу». Актуальні теми, цікаве спілкування, нові знайомства та просто гарні враження отримують учасниці заходу. Форум відбувається за підтримки міського голови Олександра Симчишина. Захід об’єднав жінок не лише Хмельницького та області. На форум завітали закордонні гості, приїхали також представники із міста Волновахи, що на Донеччині.

«Мені надзвичайно приємно другий рік поспіль вітати учасниць форуму жінок Хмельниччини «Я – жінка! Я – можу». Приймаючи кадрове рішення, я ніколи не орієнтуюся на стать, лише на професійність та порядність. В Хмельницькому активне жіноцтво, яке представлене у всіх сферах – серед депутатського корпусу, керівників виконавчих органів міської ради, керівників комунальних підприємств та організацій, у тому числі й тих, де переважна більшість працівників - чоловіки. Хмельницька жінка активна як бізнесмен, як волонтер, як благодійник, як спортсмен, як громадський активіст. Зі свого боку ми завжди будемо допомагати та підтримувати», - наголосив, вітаючи учасниць форуму, Олександр Симчишин.

Також міський голова презентував учасницям форуму саджанці туй, адже Хмельницький став першим містом, яке долучилося до проєкту «Озеленення України».

Про діяльність Міжнародного об’єднання жінок-українок «МОЖУ» розповіла генеральний директор і співвласник металургійного підприємства ТОВ «Тін Імпекс», співзасновниця Міжнародного об’єднання жінок-українок «МОЖУ», організаторка та модераторка Форуму, Амбасадор Міжнародної амбасади жінок підприємниць, Посол Миру, голова Благодійного фонду «Відродження Миньковецької держави», партнер міжнародних дитячих проєктів, співорганізатор глобального проєкту «Озеленення України», Кавалер-леді ордену княгині Ольги ІІІ ст. Аліна Скоморохова.

Учасниці «МОЖУ» представляють Україну на різноманітних зібраннях за кордоном, підтримують військових, які захищають державу на Донеччині та Луганщині, опікуються дітьми, особливо дітьми зі Сходу України.

Під час дискусійних платформ говорили про жінку в сучасному соціальному, політичному, економічному світі, про те, що ще далеко до рівності.

Так, голова Товариства української культури в Угорщині, Голова самоврядування українців Будапешту, Голова комітету СКУ (Світового Конгресу Українців) Ярослава Хортяні поділилася власним досвідом просування інтересів України в Угорщині. Пані Ярослава з 1979 року мешкає в цій країні і активно працює над створенням позитивного іміджу для України.

Про вплив жінки на глобальні виклики та історії успішних жінок говорили під час другої дискусійної платформи.

Серед спікерів були генеральний директор книги рекордів України, співвласниця та генеральний директор Угорської компанії «East West Mentor UA», засновниця журналу «Бізнес Woman», співзасновниця міжнародного об’єднання жінок українок «МОЖУ», Посол Миру, Амбасадор Міжнародної амбасади жінок-підприємниць, організатор проєкту «Озеленення України» Ганна Крисюк, Президент ГО «Біла Птаха», співвласниця будівельної компанії «Guild Build», Президент жіночого клубу «Lion club Kyiv Ad Astra», Людина року в категорії «Меценат», Амбасадор Миру, Лауреат премії «ТОП-100 Українців» Анна Коршунова, Президент Української академії інтегративної медицини, віце – президент ГО «Ділові українські жінки», лікар з 40 річним стажем, авторка міжнародних проєктів: «Простір родинного здоров’я» «Міжнародний проєкт нова Я», співорганізатор проєкту «Коло жіночого лідерства», Амбасадор Міжнародної амбасади жінок-підприємниць, Амбасадор WED ООН в Україні Розалія Кобилянська та інші знані та успішні жінки України.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!