Новини

У Хмельницькому відбувся перший дитячий різдвяний благодійний бал

У Хмельницькому вперше відбувся дитячий різдвяний благодійний бал, витриманий у кращих класичних традиціях таких мистецьких заходів. Його організувала громадська організація «АРТ ПРОСТІР «ІННОВАЦІЇ». Захід, у якому взяли участь близько 400 небайдужих хмельничан, людей з добрим серцем, проведено за підтримки Хмельницького міського голови Олександра Симчишина. Зібрані кошти будуть передані на закупівлю діагностичних матеріалів для роботи з дітьми-аутистами.

У Хмельницькій обласній філармонії відбулося свято вишуканостi, елегантностi та казки. Кожен, хто завітав на мистецьку подію, мав можливість насолодитися музичними творами та бальними танцями. Під чарівні звуки полонезу 29 вишуканих дівчаток у парі з елегантними партнерами відкрили бал, згідно з класичними традиціями віденського балу. Дебютанти дитячого балу – діти віком від 6 до 16 років. Усі вони пройшли танцювальну підготовку, до балу готувалися три з половиною місяці. Крім полонезу, танцювали віденський вальс та польку.

«Пригадую повідомлення від пані Тетяни про створення їхньої громадської організації та бажання реалізувати перший проект – організацію у місті першого дитячого благодійного різдвяного балу. Я відповів, що таку ініціативу обов’язково підтримаю, тому що є питання благодійності, казки, Різдва і дива. Адже коли ми з вами усі чекаємо казки, мріємо, ми робимо все для того аби казка і мрія стали реальністю, - зазначив міський голова Олександр Симчишин. – Дякую усім, хто відгукнувся і долучився до проведення цього заходу».

Очільник міста також зазначив, що наразі у Хмельницькому немає залу для проведення подібних заходів, тому міська влада докладатиме зусиль для будівництва такого приміщення, адже попит у хмельничан на такі заходи є.

Олександр Сергійович також виконав приємну місію – вручив подяку і подарунок керівнику ГО «АРТ ПРОСТІР «ІННОВАЦІЇ» Тетяні Гілевич за активну благодійну діяльність, культурний розвиток міста та організацію дитячого різдвяного благодійного балу. У подарунок від міської влади активна громадська організація отримала кулер-водонагрівач.

«У заході взяли участь 400 учасників. У нас є дві основні цілі: розвиток культури серед дітей і молоді та збір коштів на благодійність. Ми збираємо кошти на ліцензійну методику для роботи з дітьми-аутистами. Певну суму від продажу квитків на благодійний бал ми передамо Благодійному Фонду «Карітас»», - розповіла засновниця ГО «АРТ ПРОСТІР «ІННОВАЦІЇ» Тетяна Гілевич.

На думку організаторів дитячого різдвяного благодійного балу такі події дуже важливі, тому сподіваються, що ця добра традиція приживеться у нашому місті.

Для гостей балу була організована цікава програма вечору, тематичні фотозони та море сюрпризів. Серед запрошених гостей - переможець шоу «Танці з Зірками» Сергій Костецький.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!