Новини

Проведено черговий воркшоп з підвищення якості відкритих даних для комунальних підприємств Хмельницького

Воркшоп з підвищення якості відкритих даних для 37 комунальних підприємств організувало міське комунальне підприємство “Хмельницькінфоцентр”. Навчальний захід проходить в рамках проєкту TAPAS «Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та UK aid уряду Великобританії. Тренер воркшопу – експерт з відкритих даних Андрій Гнап.

Впродовж жовтня-грудня відповідальні за відкриті дані виконавчих органів міської ради ретельно опрацювали рекомендації експертів, щоб забезпечити якісне оприлюднення наборів відкритих даних Хмельницької міської ради на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних  у відповідності до вимог Постанови КМУ №835 від 21.10.2015 року «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних».

«Впродовж двох років ми провели вже не один воркшоп, віднайшли такий дієвий вид комунікації. Наступного року наше з вами головне завдання – не просто оприлюднити дані, а щоб якість відкритих даних була надзвичайно високою, - зазначила заступник директора МКП «Хмельницькінфоцентр» Валентина Андріїшина. – Адже, впродовж останніх двох років місто Хмельницький успішно проваджує політику відкритих даних і стало лідером серед обласних центрів в Україні. Хмельницький серед 73 національних і місцевих органів влади у світі, що приєднались до Міжнародної Хартії відкритих даних і перше місто, яке оприлюднило свої набори у формі відкритих реєстрів онлайн на вебпорталі MyCity. Тому перед нами стоїть ще більша віповідальність. Відкриті дані – дуже важливий елемент для розвитку міста Хмельницького».

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!