Новини

Кар’єрний радник сприяє працевлаштуванню безробітних осіб

В рамках здійснення модернізації Державної служби зайнятості та сприяння продуктивній зайнятості населення, згідно з Постановою Кабінету Міністрів, з 01 січня 2019 року було запроваджено інститут кар’єрного радника.

Кар’єрний радник – це співробітник центру зайнятості, який забезпечує організацію надання послуг особам, які шукають роботу, зареєстрованим безробітним, здійснює супровід таких осіб з метою їх подальшого працевлаштування.

«Індивідуальний підхід до кожного безробітного – головне завдання кар’єрного радника. Їх робота полягає в оперативному та якісному працевлаштуванню особи», - повідомляє директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Для вирішення питання працевлаштування, за необхідності, кар’єрний радник здійснює наступні заходи:

  • надає безробітним інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням;
  • пропонує взяти участь у семінарах із техніки пошуку роботи, ярмарках вакансій, професіографічних екскурсіях тощо;
  • організовує тренінги щодо побудови кар’єри та професійного розвитку;
  • надає безоплатні індивідуальні і групові консультації з питань організації та провадження підприємницької діяльності, сприяє в започаткуванні власної справи;
  • допомагає у складанні професійного резюме та в написанні супровідних листів роботодавцям.

Сьогодні у Хмельницькій обласній службі зайнятості працюють 95 кар’єрних радників. З початку року чисельність забезпечених роботою становила 21,8 тис. осіб, з яких майже 45% працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного. Завдяки індивідуальному підходу кар’єрних радників, працевлаштовано 4,1 тис. осіб з соціально-вразливих категорій. Професійним навчанням було охоплено майже 4,4 тис. безробітних. До тимчасової зайнятості цьогоріч залучили 4,4 тис. осіб, що на 2,4% більше у порівнянні з 2018 роком.

За інформацією Хмельницького обласного центру зайнятості

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!