Новини
Питання пожежної безпеки та зменшення забруднюючих речовин в міській каналізаційній системі обговорили під час засідання комісії
Питання щодо недопущення суб’єктами господарської діяльності систематичного скидання неочищених стічних вод (рідких відходів) з перевищенням ГДК забруднюючих речовин в міську каналізаційну мережу розглянули під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Хмельницької міської ради. Заступник міського голови Анатолій Нестерук зазначив, що на сьогодні МКП «Водоканал» докладає максимум зусиль, щоб міські очисні споруди працювали відповідним чином та щоб забруднені стоки не потрапляли у Південний Буг. Обговоривши питання комісія доручила підприємствам по переробці м'яса, риби, молока, стічні води яких характеризуються наднормативним вмістом забруднюючих речовин в них та нерівномірними по концентраціях і об'ємах скидами, протягом року побудувати локальні очисні споруди (жировловлювачі, усереднювачі). На час виконання цих робіт укласти із міським комунальним підприємством договір на приймання стічних вод із понаднормативним вмістом забруднюючих речовин.
Перевізникам, які надають послуги по відкачці та перевезенню рідких відходів асенізаційним транспортом від неканалізованих водокористувачів, враховуючи наднормативний вміст концентрацій забруднюючих речовин в рідких відходах, скид їх здійснювати на зливальну станцію виключно при укладанні договору із МКП «Хмельницькводоканал» на приймання стічних вод із понаднормативним вмістом забруднюючих речовин.
Перевізникам, які надають послуги по відкачці та перевезенню рідких відходів асенізаційним транспортом заборонити злив рідких відходів на зливальній станції від автомийок, жировловлювачів, виробничих стічних вод, що можуть включати хімічні речовини, нафтопродукти, жири, фосфати.
Підприємствам, які мають специфічні забруднення у своїх стічних водах (солі важких металів, токсичні речовини, розчинники, фарбники, хімічні домішки), які не піддаються біологічній очистці, забезпечити очистку на локальних очисних спорудах.
Підприємствам громадського харчування (їдальні, бари, ресторани, піцерії), враховуючи великий вміст в їх стічних водах жирів, забезпечити попередню очистку на жировловлювачах.
Усі ці заходи дозволять зменшити кількість шкідливих речовин у стічних водах і тим самим полегшать їх подальшу очистку.
Також члени комісії вивчили питання про стан протипожежного захисту та підготовки закладів освіти до 2019-2020 навчального року та про стан виконання заходів протипожежного захисту на об’єктах з масовим перебуванням людей та на об’єктах підвищеної поверховості. Окремо розглянули питання про стан забезпечення протипожежного водопостачання на території міста Хмельницького. Керівникам відповідних установ та підприємств було доручено в короткі строки усунути усі зауваження та приписи, провести цільові інструктажі з працівниками закладів щодо дотримання правил пожежної безпеки, поточний ремонт та перевірки електрогосподарства, а також зовнішнього та внутрішнього водопостачання.