Новини

На сьогодні найбільш затребуваними на ринку праці є робітничі професії

З метою задоволення потреб ринку праці, протягом січня-червня 2019 року Хмельницькою обласною службою зайнятості на замовлення 817 роботодавців здійснювалося навчання понад 3 тисячі безробітних за 199 професіями та напрямами.

Найбільш затребуваними робітничими професіями на сьогодні є: водій тролейбуса, електрогазозварник, електромонтер з ремонту електроустаткування, манікюрник, оператор котельні, охоронник, швачка, кухар, продавець продовольчих товарів, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва та інші

«Головною метою професійної підготовки зареєстрованих безробітних є максимально швидка підготовка фахівців з високим чи достатнім рівнем професійної кваліфікації, зорієнтованих на конкретні робочі місця», - зазаначив директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Для організації професійного навчання зареєстрованих безробітних обласною службою зайнятості максимально використовується база центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ДСЗ). Протягом січня-червня 2019 року, на базі Рівненського, Львівського, Івано-Франківського та Одеського центрів професійно-технічної освіти ДСЗ навчались 2047 осіб, які перебувають на обліку у центрах зайнятості Хмельниччини (66,1% від загальної чисельності безробітних, які проходили навчання).

В результаті проведених заходів рівень працевлаштування після закінчення навчання становить майже 100%.

За інформацією Хмельницького обласного центру зайнятості

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!