Новини

Рятувальники закликали хмельницьких водіїв дотримуватися правил пожежної безпеки та не залишати автомобілі біля пожежних гідрантів

Рятувальники міста долучились до Всеукраїнського флешмобу «Не паркуй машину біля пожежного гідранта». Сьогодні вогнеборці Хмельницького разом із представниками ЗМІ здійснили не зовсім звичний рейд – в годину пік вони пройшли вулицями Проскурівського підпілля, Вайсера, Грушевського, Зарічанській та Подільській, щоб звернули увагу учасників дорожнього руху на місця розташування пожежних гідрантів. Як виявилось, майже всі пожежні гідранти були заблоковані автомобілями і в разі необхідності пожежна машина не зможе під’їхати для забору води. В результаті – знищене вогнем майно, будівлі, втрачені життя.

В рамках акції рятувальники білою та червоною фарбами на асфальтному покритті поблизу гідранта наносили логотип «Не паркуй автомобіль біля пожежного гідранта!».

На жаль, в Правилах дорожнього руху України немає заборони стоянки біля пожежного гідранта, проте Правилами пожежної безпеки України забороняється стоянка транспорту ближче 5 метрів до гідранта. Але тут уже має спрацювати свідомість громадянина.

Порятунок людського життя залежить не лише від бойових якостей рятувальників, а й від можливості вчасного забезпечення підрозділу водою. На перший погляд, нічого складного, якщо до пожежного гідранту рятувальний автомобіль може вільно під’їхати і набрати води в цистерну. Однак реалії сучасного життя доводять, що в центрі міста та ще й в години пік це майже неможливо: коли дорога кожна секунда, а до гідранта не добратись, бо водії залишили свої автівки, де їм заманеться й гадки не мають, що можуть стати причиною загибелі людей. Такий випадок нещодавно сколихнув усю країну - у Києві під час пожежі у багатоповерхівці загинула жінка, оскільки через припарковані на пожежних гідрантах авто рятувальники не змогли приступити до роботи.

«Шановні водії! Будьте пильними, не паркуйте свої автомобілі поблизу пожежних гідрантів, не перешкоджайте роботі рятувальної служби!», - закликають працівники ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!