Новини

Проаналізували попередній опалювальний період та окреслили головні напрямки підготовки до нового на засіданні виконавчого комітету

Сьогодні під головуванням міського голови Олександра Симчишина відбулося засідання виконавчого комітету, на якому у розширеному складі розглянули питання «Про підсумки роботи житлово-комунального господарства міста в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та завдання на наступний осінньо-зимовий період». На початку роботи Олександр Сергійович зазначив, що в житлово-комунальному господарстві все дуже швидко минає і тому підготовку до нового опалювального сезону 2019-2020 розпочали одразу після завершення цьогорічного осінньо-зимового періоду.

Із підсумковою інформацією присутніх ознайомив начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок.

Зокрема, він зазначив, що до експлуатації в осінньо-зимовий період 2018-2019 років управляючими муніципальними компаніями «Центральна», «Проскурівська», «Південно-Західна», «Дубове», «Озерна», товариствами з обмеженою відповідальністю «Керуюча Компанія «ДомКом Хмельницький», «Житлово-експлуатаційне об’єднання», підприємствами та організаціями, які мають на балансі відомчий житловий фонд, об’єднаннями співвласників багатоквартирних житлових будинків, незважаючи на значну заборгованість мешканців за надані послуги, було підготовлено весь житловий фонд, а саме 1599 житлових будинків. Управителями та балансоутримувачами були виконані всі необхідні заходи, що дало можливість провести опалювальний сезон без зривів та аварійних ситуацій.

З метою забезпечення утримання в належному стані вулично-дорожньої мережі міста в осінньо-зимовий період 2018-2019 років комунальним підприємством по будівництву, ремонту та експлуатації доріг було використано 3953 тонни протиожеледної суміші, 1953,7 тонн солі. Досвід із використання солі для посипання доріг та тротуарів виявився позитивним – значна економія коштів і полегшене прибирання дорожньої мережі міста навесні.

Аналізуючи роботу міського комунального підприємства «Хмельницьктеплокомуненерго» та комунального підприємства «Південно-Західні тепломережі» в опалювальний період 2018-2019 років, відзначено, що під час підготовки до опалювального сезону підприємствами виконано заміну 8,6 тис. мп теплових мереж на попередньо ізольовані труби, виконано реконструкцію котельні на вул. Сковороди, 11, технічне переоснащення когенераційних установок в котельнях на вул. Водопровідній, 28, вул. Свободи, 44, реконструкцію центральних теплових котлів, модернізацію станції підкачки на вул. Кам’янецькій, 102 та інші роботи.

Незважаючи на жорсткі вимоги газопостачальних компаній до теплопостачальних підприємств, та завдяки роботам, виконаним під час реконструкції та капітального ремонту котлів, теплових мереж, технічного переоснащення котелень, опалювальний сезон розпочався своєчасно. За цей час не було порушень в наданні послуг теплопостачання та гарячого водопостачання житлового фонду і об’єктів соціального призначення.

Міським комунальним підприємством «Хмельницькводоканал» в осінньо-зимовий період 2018-2019 років були підготовлені всі свердловини та водопровідні станції другого підйому, створено запас заглибних насосних агрегатів, проведена промивка та дезінфекція водопровідних мереж міста, підготовлено всі каналізаційні насосні станції та мулові майданчики, що дало можливість підприємству провести опалювальний період без суттєвих порушень в наданні послуг з водопостачання та водовідведення.

Підсумовуючи обговорення, Олександр Симчишин наголосив, що осінньо-зимовий період 2018-2019 року пройшов на достойному рівні і що Хмельницький залишився містом із найнижчим тарифом. Водночас запевнив, що міська влада й надалі буде працювати, щоб так було й надалі.

«Ми щороку збільшуємо суму коштів, які виділяємо на галузь житлово-комунального господарства. Ми розуміємо, що якість послуги, яку надаємо, має бути на високому рівні. Проте потрібно виховувати у споживача усвідомленість того, що він є власником і сам обирає хто надаватиме йому послуги. Не влаштовує якість послуги – вимагайте покращення якості. Але й якщо не оплачуєш, то й не отримуєш послуги», - підкреслив міський голова.

Як доказ того, що міські комунальні підприємства надають послуги високої якості Олександр Сергійович вручив представникам комунальних підприємств дипломи та грамоти із визнанням їх досягнень на державному рівні.

За результатами фінансово-господарської діяльності у 2018 році МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” (директор – Володимир Скалій) вибороло І місце, а МКП “Південно-Західні тепломережі” (директор – Павло Возборський) – ІІ місце в конкурсі, проведеному міжгалузевою Асоціацією з розвитку систем теплопостачання “Укртеплокомуненерго”, на звання “Краще підприємство комунальної теплоенергетики України”.

Теплопостачальні підприємства нагороджені грамотами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України й центрального комітету профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України.

Комунальне підприємство «Електротранс» (директор - Віктор Паламарчук) вибороло перше місце за високі експлуатаційні, фінансово-економічні показники роботи та досягнуті успіхи в забезпеченні пасажирських перевезень у І кварталі 2019 року за підсумками Всеукраїнського конкурсу на краще підприємство міського електротранспорту України, спільним рішенням корпорації «Укрелектротранс» та ЦК профспілки житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!