Новини

До уваги товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю!

18 червня 2018 року набрав чинності Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», прикінцевими положеннями якого передбачено, що дані товариства мають протягом року привести свої статути у відповідність до закону. За цей період товариства з обмеженою відповідальністю та товариства з додатковою відповідальністю звільняються від сплати адміністративного збору за реєстрацію змін до своїх статутів.

«Відповідно до нового закону, у статуті товариства обов’язково зазначаються відомості про повне та скорочене (за наявності) найменування товариства, органи управління товариством, їх компетенцію, порядок прийняття ними рішень та порядок вступу до товариства та виходу з нього. Термін відведений законотворцем на внесення змін добігає до завершення і з 18 червня 2019 року ця послуга буде платною і за неї буде стягуватися адміністративний збір в сумі 580 грн», - повідомила начальник відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Тетяна Гриньчук.

Законодавством штрафів за не приведення статутів у відповідність до законодавства не передбачено, проте якщо статути товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю не відповідатимуть чинному законодавству, то дані юридичні особи матимуть проблеми під час здійснення різноманітних операцій. До прикладу, якщо товариство захоче отримати кредит, а його статут не буде приведений у відповідність до законодавства, то ознайомившись зі статутом та побачивши його невідповідність до закону, банк може відмовити у наданні кредиту.

Зміни не стосуються нових товариств, які реєструються з 17 червня 2018 року та будуть реєструватися після 17 червня поточного року, для них послуга так і залишиться безкоштовною. Сплачувати збір за надання адмінпослуги будуть лише ті товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю, які захочуть внести зміни після 17 червня 2019 року.

Відділ державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців знаходиться за адресою: Соборна, 16 (приміщення ЦНАП).

Графік роботи:

понеділок-п’ятниця - з 9.00 до 16.00

технічна перерва - з 12.30 до 12.45.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!