Новини

«Організація діловодства та ведення архівної справи в установі»

На таку тему у приміщенні архівного відділу Хмельницької міської ради відбувся семінар, метою проведення якого було виконання нормативно-правових документів в галузі архівної справи. Діловодів закладів загальної середньої освіти міста з нормативно-правовою базою, основними напрямками роботи та новими вимогами до документів з питань діловодства та архівної справи, а також порядком формування та зберігання документів на місцях ознайомила головний спеціаліст архівного відділу Хмельницької міської ради Ірина Кравець.

Учасникам семінару наголошено, що від того, як створено та організовано документи у діловодстві, залежить чи зможуть ними користуватися нащадки. Адже архіви, які є важливим елементом функціонування громади та держави, зберігають документи, що відображають духовну та матеріальну історію нашого народу за багато століть і є нашим загальнонаціональним надбанням.

На семінарі було розглянуто наступні питання:

- Інструкція з діловодства як основа ведення діловодства в установах, підприємствах та організаціях;

- Номенклатура справ –систематизований перелік документів, що створюються в установах;

(Номенклатура справ розробляється відповідно до Переліку типових документів, що створюються під час діяльності органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання, затвердженого Наказом Мін’юсту України від 12.04.2012 №578/5.та зареєстрованого в Мін’юсті України 17 квітня 2012 р. за № 571/20884).

- Ведення діловодства в установі відповідно до Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах й організаціях.

(Правила ведення діловодства затверджені Мін’юстом України 18 червня 2015 року № 1000/5 та зареєстровані в Мін’юсті України 22 червня 2015 року за № 736/2718).

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!