Новини

В міській «Просвіті» проведуть конкурс серед вчителів Хмельницького

22 травня цьогоріч виповнюється 158 років відтоді як повернувся в Україну на вічний спочинок найдостойніший з її синів – Тарас Шевченко. Сьогодні Тарасова Гора – це Священна Земля для кожного українця! Це – найголовніший пам’ятник Кобзареві – ця Гора, колись Чернеча, куди труну з тілом Тарасовим несли на рушниках. Тут завершився його земний останній шлях.

Для хмельницьких просвітян травень віддавна став Шевченківським: тематичні уроки, відео лекторії, поїздки на Велику Могилу, книжкові виставки.

Про вшанування пам’яті Кобзаря в різні часи свідчать фотоматеріали з книжки “Подія на Чернечій і долі людей » та інші друковані матеріали із архіву Народного Дому «світи» .

Основною подією цьогорічного травня буде конкурс на тему «Вічний як народ».

Департамент освіти та науки Хмельницької міської ради підтримав ініціативу Хмельницької міської «Просвіти» щодо проведення цього конкурсу.

Це вперше за всю історію співпраці освіти і «Просвіти» твори з «Кобзаря» читатимуть не учні, а вчителі-предметники навчальних закладів міста Хмельницького. Конкурс на тему «Вічний як народ» відбудеться в Народному Домі «Просвіти» якраз 22 травня 2019 року.

А протягом місяця учасники програм «Просвіти» переглядають фільм «Тарасова Гора». Одними з перших його подивились учні колегіуму № 16 імені Володимира Козубняка.

За інформацією Хмельницької міської «Просвіти»

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!