Новини

Хмельницькі школярі зустрілися із народним артистом України Володимиром Смотрителем

В рамках проекту «Вивчай Україну» в архівному відділі Хмельницької міської ради відбулася чергова цікава зустріч. Цього разу із учнями хмельницьких шкіл спілкувався директор та актор монотеатру «Кут», народний артист України Володимир Смотритель.

Під час спілкування митець розповів про свій творчий шлях, про те як у далекому 1993 році в Хмельницькому почав працювати єдиний в Україні театр одного актора «Кут». Першою виставою, яку показали в стінах унікального мистецького закладу, була «Прокляті роки». На даний час в репертуарі монотеатру є 15 різнопланових вистав.

Окремо Володимир Петрович зупинився на історії створення та розвитку Міжнародного фестивалю моновистав «Відлуння» та Подільського фестивалю мономистецтв «Розкуття».

Учасники творчої зустрічі мали можливість не лише послухати про розвиток театрального мономистетцва, але й мали нагоду доторкнутися до авторської пісні. Володимир Смотритель виконав декілька музичних композицій. Деякі з них входять до моновистав, інші - звучать вже багато років на сценах різних фестивалів.

На завершення зустрічі Володимир Смотритель запросив молодь доторкнутися до елітарного мистецтва та завітати до монотеатру «Кут» на вистави.

Довідково

Проект «Вивчай Україну» розробив архівний відділ спільно з Департаментом освіти та науки Хмельницької міської ради. Його мета – національно-патріотичне виховання молодого покоління українців та формування громадянської позиції дітей. Проект передбачає проведення зустрічей школярів із видатними та цікавими особистостями.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!