Новини

У Хмельницькій міській лікарні відкрили відділення гемодіалізу

Відтепер пацієнти, що потребують процедури, отримуватимуть її у комфортних умовах.
"Пригадую свою першу сесію на посаді мера, - каже міський голова Олександр Симчишин. - Тоді пообіцяв людям, які звернулися, що працюватиму над тим, щоб таке відділення запрацювало і місцевим пацієнтам не доводилося їхати у обласну лікарню вночі. Було багато проблем. Повністю відремонтували приміщення, домоглися перерозподілу субвенції з області на місто. Сьогодні червону стрічку не перерізаємо, але запросили сюди людей, з яких все починалося, тих, хто потребує гемодіалізу".
Роботи і придбання на всіх етапах контролювали самі пацієнти. Загальна вартість проекту на 2019 рік - близько 14 мільйонів гривень.
Відділення має 10 ліжок з спеціальними меблями, матрацами та обладнанням, ізолятором, санвузлом, роздягальнею, душовою. Окремо розміщена потужна станція фільтрації води - "серце" відділення, що забезпечує якість послуги.
Нове відділення зможе обслуговувати 60 пацієнтів і працюватиме у три зміни.
Обладнання для гемодіалізу вартістю майже 10 мільйонів гривень надане у користування компанією "Ренарт". За словами представників фірми, хмельницьке відділення відповідає світовим стандартам.
Розпочне роботу відділення гемодіалізу міської лікарні з 1 травня.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!