Новини

Запрошуємо хмельничан на відкриття виставки, присвяченої традиції вишивання та розпису писанок

16 квітня о 14.00 в мистецькій залі музею історії міста Хмельницького (вул. Проскурівська, 30) відбудеться відкриття виставки «З глибин вікових традицій», присвяченої сакральним українським мистецтвам вишивання та писанкарства. Присутні на відкритті матимуть можливість поспілкуватися з відомою народною майстринею Світланою Делікатною та дізнатися секрети візерунків-оберегів, тонкощі розпису.

Здається, древні, як і саме поняття українського роду, традиції вишивання та розпису писанок вже достатньо вивчені авторитетними дослідниками та популяризуються закоханими в народне мистецтво майстрами.

Нові й нові покоління продовжують захоплюватися красою та досконалістю, таємницями символіки кольорів і візерунків, які розкривають багатий духовний світ і складну систему космогонічних уявлень предків – воїнів, хліборобів, волхвів. Тому знову і знову в передчутті Великоднього таїнства ми одягаємо вишиванку, готуємо фарби, віск, писачки, очищуємо помисли, щоб створити чарівні обереги-візерунки на яйці для себе та дорогих, близьких серцю людей.

Запрошуємо усіх бажаючих надихнутися красою вишитих сорочок та писанок з приватної колекції хмельничанки відомої народної майстрині Світлани Делікатної, яка за покликом серця відроджує древнє українське мистецтво.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!