Новини

Тривають екскурсії в Хмельницькій міській раді для п’ятикласників

Сьогодні до Хмельницької міської ради на екскурсію завітали учні 5-х класів спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8. На початку екскурсії дітей привітала та побажала пізнавально провести час керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

Під час першої частини екскурсії з школярами працювала співробітник музею історії міста Хмельницького Вікторія Папонова. Вона розповіла присутнім про будівлю міської ради, історію становлення місцевого самоврядування та керівників Проскурова, а згодом Хмельницького.

Далі учні працювали із Юлією Сергіївною в сесій залі Хмельницької міської ради. Керуюча справами ознайомила школярів із структурою міської ради, складом депутатського корпусу. Наголосила на важливості освіти, вмінні ставити собі задачі та досягати мети.

В ході роботи школярі шляхом голосування із свого числа обрали міського очільника, який призначив секретаря та заступників. Під час спілкування із тимчасово обраним мером п’ятикласників цікавили питання будівництва сміттєпереробного заводу, очистка Південного Бугу, розвитку спортивної інфраструктури міста, капітального ремонту доріг, підвищення рівня життя та інші. Обговорили також позитивні риси, якими має володіти міський голова, щоб якісно працювати на користь громади міста.

Окремо Юлія Сергіївна розповіла присутнім про інтелектуальну гру брейн-ринг «Моя позиція». Закликала сформувати команду та взяти участь, щоб перевірити свої знання про історію та сучасність місцевого самоврядування у Хмельницькому. Команда-переможець цієї інтелектуальної гри отримає подарунок від міського голови Олександра Симчишина – поїздку до Києва на екскурсію Верховною Радою України.

Під час екскурсії Юлія Сергіївна наголосила, що якщо наполегливо працювати зараз, то з часом кожен із присутніх дітей може прийти працювати депутатом міської ради чи навіть міським головою Хмельницького.

На завершення екскурсії за допомогою ігрового барабану школярі визначили наступний навчальний заклад учні якого завітають до міської ради на екскурсію. Ним стала Хмельницька загальноосвітня санаторна школа-інтернат №2.

Також учасники екскурсії отримали вітальні листівки від Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, подарунки із символікою Хмельницького та зробили спільне фото на згадку.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!