Новини

Хмельничани та гості міста мають можливість відвідати виставку робіт художника-монументаліста Володимира Марчука

Вчора відбулося відкриття виставки відомого хмельницького художника-монументаліста Володимира Марчука. Експозиція присвячена 70-річчю від дня народження митця. Із такою приємною та знаковою подією Володимира Миколайовича привітала керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

Вітаючи ювіляра, Юлія Сергіївна зазначила, що треба мати надзвичайно велике серце, яке вміщує в собі любов до тата й мами, пісень, стежинок дитинства, до Батьківщини. Ця вся краса- представлена в картинах митця - це краса людей, їх думок.

Також Юлія Сергіївна передала вітання від міського голови Олександра Сергійовича та подяку за надзвичайну та творчу роботу.

Художник відомий своїми розписами, мозаїками, іншими монументальними творами, що відображали красу Поділля, природи, портрети письменників та поетів України. Наповнені глибокою духовністю, роботи Володимира Марчука виставлялись на виставках різного рівня починаючи з 1972 року. У 1999 році Володимир Миколайович став членом Національної спілки художників України, неодноразово був обраний членом правління Хмельницької обласної організації НСХУ.

Ювілейна виставка творів художника, присвячена його дню народження та складається із 26 робіт. В роботах митця можна побачити відгомін подій Революції Гідності, сум’яття та невизначеність сьогодення, світлу надію на краще майбутнє.

Теплі слова вітань та найкращі побажання приймав Володимир Марчук від свої колег-художників, які не лише дякували йому за його особливе бачення та надзвичайно цікаву манеру роботи, а й бажали натхнення у майбутньому.

Виставка працюватиме з 4 до 20 квітня у виставковій залі Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Довідково

Володимир Миколайович Марчук народився 23 січня 1949 року у селі Москалівка, Ярмолинецького району, Хмельницької області. У 1968 році закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва. У 1968-1970 роках служив у лавах радянської армії. З 1970 року працював художником-монументалістом у Художньому фонді УРСР м. Хмельницького. З початку 1990 років самостійно на творчій ниві.

Роботи зберігаються в приватних колекціях в Україні та за кордоном. Живе та працює в Хмельницькому.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!