Новини

Хмельничани віддали данину пам’яті визволителям міста та області від нацистської навали

З нагоди визволення Хмельниччини від нацистських окупантів представники міської, обласної влади, ветерани та небайдужі хмельничани поклали вінки та квіти до Меморіалу Слави. Сьогодні хмельничани вшанували усіх тих, хто поліг у боях під час Другої світової війни.

Саме на цьому пагорбі у 1944 році велися запеклі бої в ході Проскурівсько-Чернівецької операції по визволенню тогочасного Проскурова. На гранітних плитах Меморіалу викарбувано перелік військових частин, які звільняли усю область. За час окупації в таборах було знищено майже півмільйона людей, спалено 78 сіл.

Від міської влади квіти до Меморіалу Слави поклали секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак та керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

У ході заходів в Хмельницькій торгово-промисловій палаті відбувся круглий стіл на відповідну тематику, де Михайло Кривак подякував ветеранам за їх визначний подвиг та відзначив грамотами і цінними подарунками представників ветеранських організацій.

Також було передано Естафету пам’яті «Слава визволителям України!», яка розпочалася 9 січня. Представники Житомирської області передали естафету місту Полонне і впродовж січня-квітня вона тривала в Хмельницькій області. Акція має глибокий символічний зміст: у армійський речовий мішок було зібрано землю з різних куточків краю із місць битв часів Другої світової війни. Зберігатимуться речові мішки із землею в обласному краєзнавчому музеї. Хмельниччина передала естафету представникам Тернопільщини.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!