Новини

В рамках Всесвітньої акції Година Землі в Хмельницькому проходять тематичні заходи

30 березня 2019 року о 20:30 хвиля Години Землі прокотиться планетою вже втринадцяте, для українців вона буде одинадцятою. Тема цьогорічної кампанії – Connect2Earth (“Злови зв'язок з Землею”) – підкреслює, що люди почали втрачати зв’язок з планетою, який нам так потрібно відновити. Людина сьогодні відірвана від Землі, тож необхідно відновити зв'язок і почати дбати про природу навколо.

Сьогодні у Центрі Енергоефективності відбулась тематична зустріч із студентами першого курсу ДНЗ "ВПУ №11 м. Хмельницького".
Студенти дізнались деякі аспекти важливості енергозбереження в цілому та які наслідки несе нераціональне використання ресурсів для планети.
Учасникам заходу було запропоновано пройти декілька тестів: "Мій екологічний слід або скільки планет мені потрібно для життя" та "Енергозбереження у вашому домі" за результатами яких переможці були нагороджені невеликими призами.

В рамках Години Землі у Хмельницькому 30 березня о 20.00 на майданчику перед кінотеатром ім. Т. Шевченка буде проведено тематичну акцію.

Довідково.
30 березня відзначається Година Землі. Це всесвітній природоохоронний рух, започаткований Всесвітнім фондом природи (WWF). Година Землі була започаткована в Сіднеї у 2007 році, коли 2 мільйони людей вимкнули світло у своїх домівках. У 2008 році вже більш ніж 50 мільйонів людей у всьому світі долучилися до Години Землі. У 2009 та 2010 році Година Землі охопила більше 4500 міст у 128 країнах світу на всіх континентах. 2018 рік побив всі рекорди – приєдналися більше 7000 міст у 188 країнах.

Мета акції Година Землі - привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем планети і об'єднатися для їх вирішення. Акція покликана надихати людей щось змінити в своєму житті заради Землі. Від наших маленьких щоденних дій залежить майбутнє природи нашої країни і світу.

Кожний може підтримати кампанію, для цього необхідно:
- продемонструвати свою підтримку, зареєструвавшись
на сайті;
- познайомитися з однодумцями на сторінці Години Землі в Facebook;
- розкажи друзям та знайомим про Годину Землі, поставивши банер кампанії на свій блог чи сайт, через Facebook, надіславши посилання на
сайт Години Землі чи особисто;
- разом з цілим світом вимкни несуттєве освітлення та прилади на одну годину 30 березня о 20:30, як символ єдності та турботи про майбутнє Планети.

Закликаємо хмельничан не бути байдужими та долучитися до всесвітньої акції.
 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!