Новини

«Кам`янецькі чари» Миколи Панасюка

14 березня о 15.00 в музеї історії міста Хмельницького відбудеться (вул. Проскурівська, 30) відкриття виставки живопису та графіки Миколи Панасюка «Кам`янецькі чари».

Відомий художник із Кам`янця-Подільського, член Національної спілки художників Микола Панасюк працює в різноманітних техніках: олівець, олія, акрил, гуаш, акварель та графіка (травлений штрих, офорт, лавіс, акватинта, ксилографія, туш, м`який лак та інші). У духовному всесвіті майстра розквітають різнобарв`ям кольорів і сюжетів українська народна пісня та українські краєвиди, в полі його мистецьких зацікавлень – філософське осмислення Шевченкіани, долі знаних поетів, філософів, творчих особистостей. А ще головний герой багатьох композицій Миколи Івановича – старовинний Кам`янець на Поділлі, чиї архітектурні принади та краєвиди по-різному звучать у різних техніках і кольорах. А також – у поезіях. Красу улюбленого міста над Смотричем, людських взаємин і почуттів, власних духовних відкриттів Микола Панасюк оспівує у віршованих рядках, які позначені образністю, філософськими роздумами, людяністю та патріотизмом. У творчій біографії художника понад два десятки персональних виставок, його роботи зберігаються у приватних колекціях у США, Норвегії, Італії, Німеччині, Великобританії, Кореї.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!