Новини

Представники спостережної місії ENEMO завітали до Хмельницької міської ради

Керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій поспілкувалася із представниками Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) Місії зі спостереження за виборами в Україні 2019 Дмітри Салаую (Білорусь) та Філіп Корач (Хорватія). Представники місії є довгостроковими спостерігачами і працюватимуть упродовж усього виборчого процесу з виборів Президента України. Також ближче до дня виборів до них приєднаються короткострокові спостерігачі, які працюватимуть на виборчих дільницях 31 березня.

Юлія Сергіївна привітала гостей та розповіла, що Хмельницький міський голова Олександр Симчишин та посадові особи міської ради радо зустрічають міжнародних представників, офіційних спостерігачів, які прибувають в Хмельницький для моніторингу за процесом підготовки та проведення виборів.

«Відповідно до чинного законодавства ми забезпечуємо максимальне сприяння виборчим комісіям для проведення виборчого процесу. Ми зацікавлені в проведенні об’єктивних виборів відповідно до чинного законодавства», - наголосила в ході розмови керуючий справами виконавчого комітету.

Представників місії цікавило питання проведення агітаційних мітингів, можливість голосування для тимчасово переміщених осіб. Також Дмітри Салаую запитав чи були скарги та звернення від громадян стосовно виборчого процесу.

«На сьогодні все, що відбувається в Хмельницькому в рамках підготовки до чергових виборів Президента України, є контрольованим. Жодних надзвичайних ситуацій не зафіксовано», - підкреслила Юлія Сабій.

На завершення зустрічі Юлія Сергіївна зазначила, що міська рада готова до продуктивної співпраці.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!