Новини

До уваги одержувачів субсидій! Розпочинається монетизація виплат

Всі, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневі комунальні платежі.

Вся субсидія субсидіантам, які вже отримували виплати, буде перерахована грошовим переказом через державний Ощадбанк, а пенсіонерам кошти перерахує Пенсійний фонд одночасно з пенсією , тобто пенсіонери отримають призначену пенсію та суму рівнозначну розміру нарахованої субсидії. Оплачуючи комунальні платежі тепер потрібно буде заплатити усю суму вартості послуг.

Для тих, хто немає відкритого рахунку у Ощадбанку, для отримання грошового переказу необхідно звернутися до найближчого відділення і надати паспорт та ідентифікаційний номер. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії у квітні та травні.

Пенсіонери, які отримають пенсійні виплати через інші банки, відповідно зможуть зняти свою субсидію безпосередньо у банкоматі цього банку. Тим, у кого немає пенсійної картки, субсидію разом з пенсією доставить ПАТ «Укрпошта».

Оплата комунальних платежів після 20 березня не впливатиме на субсидію наступного місяця. Однак, якщо станом на травень 2019 року, у домогосподарства буде прострочена понад місяць заборгованість за послуги понад 340 гривень, субсидію на новий період 2019-2020 рр.не призначатимуть.

Увага! Таке поняття як обов’язковий платіж скасовується. Домогосподарство отримає субсидію готівкою та має самостійно розрахуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, які залишаться після оплати комуналки, може використати на свій розсуд.

Всі, хто звернувся вперше за субсидією у 2019 році, беруть участь у діючій моделі монетизації. Тобто розрахунки за спожиті послуги за цих осіб з підприємствами здійснюватиме Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результатами вже цього опалюваного сезону залишок невикористаної субсидії готівкою через Ощадбанк.

Тим сім’ям, які беруть участь в монетизації, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через Ощадбанк сплачуватиме частину комунальних платежів, в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунку.

Довідково

Кількість одержувачів субсидії у місті Хмельницькому у лютому 2019 року склала 21882 домогосподарства, нарахована сума субсидії – 32019,9 тис. грн. Середньомісячна сума відшкодування субсидії на одне домогосподарство за лютий 2019 року склала 1463,30 грн.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!