Новини

Олександр Симчишин зустрівся із учасниками громадсько-політичних студій «Школа сучасних лідерів»

«Школа сучасних лідерів» проводиться вдруге. Вперше хмельницька молодь мала можливість взяти участь у такому цікавому навчанні в грудні минулого року.

«Ми сьогодні відкриваємо черговий етап політичної освіти, формування політичного лідерства для активної молоді. Хмельницька молодь демонструє активність, а активність це одна із тих речей, яка рухає світом. Я впевнений, що ви отримаєте новий досвід і максимально корисно використаєте цей час. Мені було б дуже приємно, якби в майбутньому ви себе бачили в органах місцевого самоврядування. Це дуже цікава робота. Ми максимально відкрили міську раду для учнівської молоді. Більше 5 тисяч учнів відвідали міську раду в форматі міні-екскурсій. Хочемо, щоб учнівська та студентська молодь побачила як функціонує міська рада, побачила це з середини, а не з телевізора чи соціальних мереж, і з часом виявила бажання тут працювати», - зазначив міський голова.

Олександр Сергійович поділився досвідом виборчої кампанії 2015 року, коли балотувався на посаду Хмельницького міського голови. Основним напрямком були зустрічі та спілкування із виборцями, а не засилля реклами та агітації.

«Молоді українці мають бути активними громадянами. Теза, що від мене нічого не залежить, не є правдою. Поки молодь пасивна і ні в що не вірить, то у нас буде така ситуація, яка є зараз. Якщо ти віриш і працюєш, то обов’язково досягнеш результату», - підкреслив міський голова.

Протягом трьох днів навчання його учасники спілкуватимуться з успішними представниками громадського сектору, професійними тренерами з “Профі-тренінг студії” та гратимуть у політичну гру “Узурпація”, яку проводитиме Національна політична академія.

Розпочнуть роботу учасники студій із пошуку відповіді на питання «Громадська активність: наХІБА воно треба? Хвилі розвитку молодіжного громадського руху у Хмельницькому». Модеруватиме розмову голова ГО «Хмельницька ініціатива» Олег Черненко. Також візьмуть участь у відкритій дискусії «Коли молодь має нести відповідальність за країну: сьогодні чи «завтра»?», яку проведе громадський діяч, голова правління Хмельницького енергетичного кластеру Степан Кушнір.
Завершиться перший день громадсько-політичних студій спілкуванням на тему: «Командна взаємомотивація як фундамент успішних зусиль та запобіжник емоційному вигоранню лідера» під головуванням співзасновника ГО «Молодь за глобальний прогрес» Ольги Дупляк.

Громадсько-політичні студії є частиною політичної освітньої програми для учнівської та студентської молоді, яка впроваджується Хмельницькою міською радою з 2016 року. Програма включає в себе екскурсії міською радою, брейн-ринги, стажування. Це робиться для того, щоб виховувати активність молодих людей, щоб вони долучалися до життя міста.

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!