Новини

Заступник міського голови Андрій Бондаренко спілкувався з жителями мікрорайону Книжківці

Контролювати дотримання графіків руху автобусів, що курсують у мікрорайоні Книжківці, відкрити аптеку, відремонтувати дороги, завершити встановлення огорожі на місцевому кладовищі, перевірити відповідність санітарним нормам рівня випромінювання станції стільникового зв’язку – ці та інші питання просили вирішити жителі мікрорайону Книжківці заступника міського голови Андрія Бондаренка під час виїзного прийому громадян з особистих питань. Спілкування відбулося у приміщенні комітету самоорганізації населення цього мікрорайону. Загалом з питаннями, як особистого, так і загального характеру, до представника міської влади звернулося понад десяток книжківчан.

У мікрорайоні немає аптечного кіоску, найближчий знаходиться у Раковому. Серед книжківчан є охочі отримати земельну ділянку і побудувати аптеку. Спілкуючись з цими людьми, Андрій Євгенович роз’яснив їм як правильно це зробити і запропонував декілька варіантів вирішення питання. Зокрема, влаштувати споруду з легких конструкцій на центральній вулиці вздовж червоних ліній, домовитись із мешканцями і створити аптеку у приватному будинку, або ж влаштувати аптеку на одній із нових зупинок громадського транспорту, що планується збудувати цього року разом з капітальним ремонтом дороги, а саме на вулиці Зеньковського, поблизу НВО №23. Зійшлися на останньому із запропонованих варіантів.

Щодо роботи громадського транспорту, що курсує у мікрорайоні Книжківці, заступник міського голови Андрій Бондаренко зазначив:

«Щодня спілкуємося із перевізниками і вимагаємо дотримуватися затверджених графіків руху. Про подібні випадки повідомляйте телефоном управління транспорту та зв’язку».

Серед іншого люди порушували ще низку важливих житлово-комунальних питань, а саме асфальтування вулиці Старосадової, проведення зовнішнього освітлення вулиць Чеботарьова і Холодноярців.

Проте, не лише з проблемами зверталися мешканці. Книжківчани дякували міській владі за розвиток та осучаснення мікрорайону. Передусім за капітально відремонтований клуб (будівлю клубу споруджено у далекому 1965 році, останній ремонт тут проводився ще у 1983-у році) та вулицю Корольова, влаштування зовнішнього освітлення вулиць Старосадової та Яблуневої, а також за проведення у мікрорайоні централізованого водопостачання.

Нагадаємо, прокладати водогін розпочали на початку липня 2017 року. Роботи виконували на умовах співфінансування. Загальна вартість будівництва водогону у Книжківцях – майже 5 млн грн. Близько 3,5 млн виділено з бюджету міста, решту, а це 30% від загальної суми, дофінансували жителі мікрорайону. Після завершення його будівництва близько 80% книжківчан забезпечені централізованим водопостачанням.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!