Новини

Підсумки роботи медичної галузі міста обговорили на засіданні колегії охорони здоров’я

Минулий рік був досить багатим на зміни та нововедення, адже стартувала медична реформа первинної ланки. Українці почали обирати свого сімейного лікаря і хмельничани виявилися досить активними в цьому питанні. Не зволікаючи почали укладати договори із фахівцями, яким довіряють. Так, в Хмельницькому підписано уже більше 206 тисяч декларацій, більше 77% містян уже визначилися із лікарем, що є дуже важливим, адже з липня розпочнеться другий етап реформи і ті хмельничани, які не оберуть свого лікаря в подальшому зможуть отримувати обстеження на платній основі. Для тих, хто визначиться із сімейним лікарем більше 50 видів обстеження будуть безкоштовними.

Також в 2018 році розпочала працювати програма фінансування з міського бюджету пологів та цісарських розтинів. Виділено 1 млн 150 тис. грн на ці заходи.

Активно хмельничани користуються програмою «Доступні ліки», яка передбачає суттєву знижку на певні медичні препарати. З державного бюджету було виділено 7 млн. грн і завдяки злагодженій роботі медичного персоналу із пацієнтами кошти освоєні майже на 100 відсотків.

Завершуються роботи щодо відкриття відділення гемодіалізу. Начальник управління охорони здоров’я Борис Ткач висловив переконання, що цьогоріч воно уже почне працювати і хворі, які мають відповідні захворювання зможуть там отримувати необхідне лікування.

Передбачено також кошти з міського бюджету на відшкодування комп’ютерного томографічного обстеження в ургентних випадках, а саме коми неясного генезису, інсульти, травми черевної порожнини тощо. В 2018 році на ці цілі було виділено 200 тисяч гривень.

Окремо медики зупинилися на важливості щеплення для того, щоб убезпечитися від інфекційних хвороб. За словами медиків відсутність колективного імунітету призвела до підвищення захворюваності на кір.

Загалом на медичну галузь в минулому році було закладено 387,5 млн. грн, з яких 150 млн. грн було виділено з міського бюджету.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!