Новини

Учні центру професійно-технічної освіти сфери послуг завітали на екскурсію до Хмельницької міської ради

Міська рада зустрічала ше одну групу екскурсантів – учнів Державного навчального закладу «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг». Загалом близько сотні юнаків і дівчат. Екскурсія є цікавою та пізнавальною. Вона допомагає вивчити історію міста, ознайомитися з діяльністю органів місцевого самоврядування, виховати почуття патріотизму, сприяє розвитку лідерства серед молоді.

Керуюча справами ознайомила екскурсантів з основними напрямами роботи виконавчого комітету та міської ради, розповіла чимало цікавого про посаду міського голови, про кількісний і якісний склад депутатського корпусу, офіційну символіку міста Хмельницького. Юнаки і дівчата також мали можливість відчути себе депутатами, посидівши на їх робочих місцях у сесійній залі, де приймаються найважливіші для громади міста рішення, та взяти участь у невеликому виборчому процесі.

«Хочеться, щоб ви усі були мислячими, політично обізнаними, свідомими й активними в житті громадянами, - наголосила керуюча справами виконавчого комітету, ідейна натхненниця екскурсій міською радою та багатьох інших просвітницьких проектів Юлія Сабій, звертаючись до присутніх. – Ваша ініціатива, ваш розум і ваша думка є дуже важливими, адже саме вам належить змінювати суспільство і місто, будувати його успішним і розвинутим».

Ще 2009 року було об’єднано Хмельницький ліцей харчових технологій і центр сфери послуг, у 2016-ому до них доєдналися ВПУ №№ 7 і 24. Так було створено Державний навчальний заклад «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг», що знаходиться за адресою: вул. П. Мирного, 5. На сьогодні тут навчаються 883 учні з міста Хмельницького та Хмельницької області.

«Навчальний заклад готує працівників робітничих професій сфери послуг таких як: кухарі, бармени, офіціанти, перукарі, кравці тощо, а також фахівців з ремонту ліфтового господарства – професії, яку потребує місто» - розповіла заступник директора з виховної роботи цього навчального закладу Наталія Лавренюк.

Нагадаємо, з грудня 2015 року міський бюджет фінансує професійно-технічні училища Хмельницького.

Вчора виконавчий комітет міської ради затвердив пропозиції до проекту регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів у професійних (професійно-технічних) закладах освіти міста Хмельницького на 2019 рік, які будуть внесені на розгляд чергової сесії міської ради.

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!