Новини

В Хмельницькому відкрили меморіальну дошку Симону Петлюрі

Місце для меморіальної дошки обрали не випадково - саме у міському будинку культури, а колись - театрі, за спогадами очевидців тричі бував головний отаман армії УНР.

"Симон Петлюра був людиною, яка боролася за українську державу, - наголосив під час виступу міський голова Олександр Симчишин. - За Україну він віддав і своє життя. Слова, викарбувані на меморіальній дошці - "В боротьбі виростає сила" - повністю демонструють його позицію. Не буває перемоги без боротьби. Навіть тоді, коли України не було, вороги розуміли, що Петлюра - людина, яка може повести за собою. Саме тому його підступно вбили".

Нагадаємо, це вже четверта меморіальна дошка, відкрита у Хмельницькому задля відновлення історичної справедливості. Раніше у місті таким самим чином вшанували подвиги Романа Шухевича, Євгена Коновальця і Михайла Грушевського.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!