Новини

Учні ліцею №17 побували на екскурсії у міській раді

Понад годину тривала екскурсія міською радою, на яку разом з класними керівниками завітали учні ліцею №17. Ліцеїстів гостинно зустріла і провела цікаву екскурсію керуюча справами виконавчого комітету Юлія Сабій.

Спершу школярів ознайомили з історією міста та будівлі міської ради. Із захопленням діти слухали розповіді працівниці музею історії міста Хмельницького про досягнення колишніх міських голів обласного центру.

Далі керуюча справами Юлія Сабій показала п’ятикласникам сесійну залу, розповіла їм про роботу міської ради, як обирається міський голова і його заступники, ухвалюються важливі для життєдіяльності міста рішення. Юлія Сергіївна запропонувала екскурсантам, які сиділи на місцях наймолодшого (Анастасії Ярової) і найстаршого (Лева Бірюка) депутата міської ради спробувати себе у ролі кандидата на посаду міського голови. Дівчатка розповідали за що люблять рідне місто і що хотіли б у ньому змінити на краще.

Школярі з великим захопленням обирали серед однокласниць міського голову, його заступників, секретаря міської ради, мали можливість посидіти на їх робочих місцях у залі. А дівчинка Софія, яку обрали очільницею міста, з усією серйозністю та відповідальністю зачитала текст присяги міського голови.

Юних хмельничан керуюча справами також ознайомила із офіційною символікою міста.

Діти веселились та ділились враженнями один з одним про таку незвичайну екскурсію. Наступної п’ятниці гостями міської ради стануть учні середньої загальноосвітньої школи №22 імені Олега Ольжича, яких шляхом жеребкування визначили сьогоднішні екскурсанти.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!