Новини

З історією та сучасністю місцевого самоврядування ознайомились учні СЗОШ №6

Понад годину тривала екскурсія міською радою, на яку разом з вчителями завітали учні двох п’ятих класів СЗОШ № 6. Керуючий справами Юлія Сабій показала школярам сесійну залу, розповіла їм про роботу міської ради, як обирається міський голова і його заступники, ухвалюються важливі для міста рішення. Наголосила, що вони мають бути свідомими громадянами, обізнаними у політичних процесах та розумітися у роботі органів місцевого самоврядування.

Традиційно п’ятикласників ознайомили з історією Хмельницького та будівлі міської ради. На спомин про подію кожен екскурсант отримав сувенірну продукцію з символікою міста.

Хмельницька спеціалізована середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6 розпочала свою діяльність у 1937 році. Це єдина в Хмельницькому школа, де поглиблено вивчається німецька мова, починаючи із першого класу. Сьогодні в СЗОШ №6 здобувають знання понад 600 учнів. Цей навчальний заклад потрапив до майже двох десятків шкіл України, які беруть участь в ініціативі "Школи – партнери майбутнього". Проект працює з 2008 року за сприяння Міністерства закордонних справ Німеччини.

Наступної п’ятниці міську раду відвідають п’ятикласники Хмельницького ліцею №17. Цей навчальний заклад визначили сьогоднішні екскурсанти.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!