Степанишин Артем Петрович

Степанишин Артем Петрович

Артем Степанишин народився 7 січня 1987 року у місті Хмельницький.

Навчався в ЗОШ № 14, а потім –  в Іванковецькому НВК, який закінчив у 2004 році.

Працював журналістом газети «Подільські вісті».

З 2006 по 2010 рік навчався у Миколаївському міжрегіональному інституті розвитку людини вищого навчального закладу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», спеціальність «журналістика», кваліфікація – бакалавр з видавничої справи та редагування.

Проходив строкову військову службу. За кілька тижнів до закінчення служби підписав контракт.

Був учасником Революції гідності. Мріяв, щоб Україна увійшла у Євросоюз, а всю Революцію Гідності провів на Майдані у Києві.

28 лютого 2022 року повернувся з-за кордону і пішов на  фронт. Був військовослужбовцем 53-ої окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха Збройних сил України. Боронив країну в званні «Старший солдат».

Виконував бойові завдання у найгарячіших точках на лінії зіткнення: Мар’їнка, Вугледар, Курахово, Зайцеве, Бахмут. Повернувшись у стрій після короткої відпустки, Артем ще з більшою завзятістю, мужністю, сталевою витримкою відстоював українську землю поблизу населених пунктів Андріївка – Кліщіївка, Донецької області.

Отримав важке поранення 1 листопада 2022 року поблизу Бахмута, а  6 листопада  2022 року помер у лікарні міста Дніпро.

Артему Степанишину тепер назавжди 35…

У воїна залишилися мати, батько, донька.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища села Олешин Хмельницької громади.

Рішенням Хмельницької міської ради №33 від 15.09.2023 року за мужність у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, видатні заслуги перед українським народом та Хмельницькою міською територіальною громадою удостоєний звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» посмертно.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!