Новини

У Хмельницькому вшанували видатного українця Євгена Коновальця

Сьогодні з нагоди відзначення 132-ї річниці від дня народження провідника українського націоналізму Євгена Коновальця хмельничани поклали квіти до встановленої на його честь пам’ятної дошки. Євген Коновалець - знакова постать в історії української держави - полковник Армії УНР, командант УВО, очільник Січових Стрільців, засновник та голова Організації українських націоналістів. Маємо знати та шанувати своїх Героїв, які в різні історичні періоди боролися за незалежність та самостійність України.

Меморіальна дошка розміщена на фасаді будівлі відділу по роботі зі зверненнями громадян Хмельницької міської ради за адресою: вул. Героїв Маріуполя, 18. Меморіальну дошку відкрили у січні 2018 року. Вибір будівлі не випадковий, адже саме тут у 1919 році видавався пресовий орган корпусу Українських Січових Стрільців часопис «Стрілецька думка».

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!