Новини

Хмельницький розробить план сталої мобільності за грантові кошти

«Завдяки співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку і активній позиції міста на міжнародній арені, Хмельницький отримав підтвердження гранту на розробку Плану сталої мобільності міста.

Розробка відбуватиметься кваліфікованими експертами (ймовірно, іноземними), які будуть обрані на міжнародному тендері за правилами ЄБРР, паралельно закупівлі нових тролейбусів.

Фактично, враховуючи закордонний досвід, такий план може бути розроблений протягом року від моменту обрання компанії-виконавця. Європейські партнери нададуть для цього грант в сумі до 300 тис. євро.

План сталої мобільності - це стратегічний план розвитку у транспортній галузі. Це - новітній інструмент, що враховує усі аспекти мобільності міста: громадський транспорт, велодоріжки, пішохідні зони, робота світлофорів, розмітку, пасажиропотоки, будівництво нових доріг і таке інше. Тобто, план має дати відповідь на питання як зробити Хмельницький мобільним і комфортним у пересуванні.

При розробці документу буде проведено кілька публічних обговорень, аби врахувати думки хмельничан.

Працюємо далі…», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!