Новини

Соціальне житло для ВПО у Хмельницькому

Реконструювати старе чи побудувати нове. У Хмельницькому розглядають варіанти забезпечення житлом вимушених переселенців. Всього від початку повномасштабної війни 220 тисяч українців із різних міст тимчасово зупинялись у Хмельницькій громаді. Наразі у місті та навколишніх селах проживає близько 25 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них в черзі на соціальне житло перебуває 241 сім’я, повідомив міський голова Олександр Симчишин.

«Ми пішли кількома шляхами стосовно забезпечення житлом. Перший проект, який реалізовуємо і плануємо до середини осені завершити і під зиму заселити людей, це реконструкція двох наших існуючих будівель на вул. Інститутській, 12/1 (гуртожиток) і Кам’янецькій, 74, де приміщення були нежитлові, але вони переведені у статус житлових і це будуть смарт-кімнати гуртожиткового типу для близько 230 людей. Роботи виконуються за грантові кошти Європейського Союзу, це безповоротні кошти, подарункові для міста, які ми, власне, реалізовуємо. Другий проект, який ми презентували Європейському Союзу і який підтримав нашу ідею, це виділення грантових коштів також з Європейського Союзу для будівництва капітального житла, на вільних земельних ділянках між Гречанами і Олешином. По суті, ми там бачимо новий мікрорайон, який можна розбудовувати. Місто відповідає у цьому проекті за підведення комунікацій (підводимо воду, каналізацію, організовуємо систему теплопостачання, будуємо окрему котельню). Також відводимо земельну ділянку, а Європейський Союз фінансує будівництво. Сподіваємось, що у квітні-травні будуть кошти і вже у травні-червні розпочнеться саме будівництво. Все житло буде соціальним і обов’язково буде у комунальній власності», - розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!