Новини

Війна і вірші: Катерина Флекман у бібліотеці презентувала свою поетичну збірку

Віршами – про воєнні події, які ми усі переживаємо. Свою теперішню творчість поетка, а разом з тим психологиня та журналістка Катерина Флекман вважає рефлексією на війну в Україні. Авторка 10 січня стала головною гостею зустрічі «З вірою в ЗСУ…» у Центральній публічній бібліотеці. У межах події представила збірку «Прокидаєшся ранком, годуєш кішку…». Своє поетичне видання називає хронікою особистісних стосунків з війною.

Презентована є першою виданою книгою авторки, хоч і писати вона почала ще у 14. Проте на широкий загал трапилося це цьогоріч, 3 березня. У поетичний спосіб вирішила підтримати своїх друзів та й взагалі користувачів соціальних мереж. Однойменний збірці вірш написано після першої масованої ракетної атаки (25 червня). Він дуже припав до душі читачам у мережі, знайшов серйозний відгук, тому є флагманським до всієї книжечки.

Збірка охоплює період з березня по червень. Перебуваючи вже в 11-му місяці війни, Катерина Флекман називає її «наївною», каже, що тоді нам всім здавалося, що от-от перемога настане, проте тепер ми розуміємо, що знадобиться більше часу і зусиль. Наразі працює вже над другою частиною. З презентованої зачитала декілька віршів: «Тримаюсь поруч», «Почути», «Дозволь собі помилятись», «Гуртом» та інші.

Те, що увійшло до видання, йменує хроніками життя в коридорі під звуки ППО, адже мешкає в Києві.

«Ми з вами зараз переживаємо досвід, що зробить нас не тільки значно сильнішими, а глибшими й щирішими. І ті, хто поїхав, і ті, хто залишився, мають пам’ятати, що ми українці, нас об’єднує любов». Додає: «Була велика кількість переусвідомлень. Вона відбувалася в кожному. Коли ти розумієш, що для тебе важливо, а що – ні. А ще у кожному із нас з’явилася суперсила, з якою ми підемо далі», - переконана авторка.

Родом запрошена поетка з Хмельницького, навчалася у гімназії №1 і була тоді читачкою бібліотеки, до якої нині повернулася вже як авторка.

Учасникам зустрічі гостя також представила ілюстраторку. Це художниця Анна Медунова, малюнки (мотанки) котрої є художньою рефлексією на вірші зі збірки.

«Я впевнена, що наша перемога буде не ситуативною, а фундаментальною. І вона змінить хід історії», - завершила ж поетичну зустріч пані Катерина.

За інформацією

Централізованої бібліотечної системи

Хмельницької міської територіальної громади

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!