Рішення міської ради

Звернення

 

Голові Верховної Ради України

Дмитру РАЗУМКОВУ

 

Прем’єр Міністру України

Денису ШМИГАЛЮ

 

Голові правління АТ «Укрзалізниця»

Володимиру ЖМАКУ

 

Народному депутату України

Віктору БОНДАРУ

 

Народному депутату України

Володимиру ВАТРАСУ

 

Народному депутату України

Олександру ГЕРЕЗІ

 

Народному депутату України

Юрію ЗАСЛАВСЬКОМУ

 

Народному депутату України

Олексію ЖМЕРЕНЕЦЬКОМУ

 

Народному депутату України

Олені КОПАНЧУК

 

Народному депутату України

Сергію ЛАБАЗЮКУ

 

Народному депутату України

Сергію МАНДЗІЮ

 

Народному депутату України

Ігору МАРЧУКУ

 

Народному депутату України

Денису МОНАСТИРСЬКОМУ

 

Народному депутату України

Миколі СТЕФАНЧУКУ

 

ЗВЕРНЕННЯ

Відповідно до рішення правління АТ «Укрзалізниця» від 06 вересня 2020 року в найближчі роки передбачено реструктуризацію локомотивного господарства АТ «Укрзалізниця», зокрема утворення з 01 листопада 2020 року експлуатаційних та ремонтних депо, а також подальша ліквідація існуючих виробничих підрозділів служби локомотивного господарства. У рамках цієї реструктуризації передбачено й ліквідацію основного локомотивного депо Гречани та створення на його базі оборотного депо основного експлуатаційного депо Жмеринка.

Трудовий колектив та профспілкова організація локомотивного депо Гречани глибоко стурбовані прийняттям такого рішення, адже це призведе не лише до суттєвого зменшення податкових надходжень до місцевих бюджетів Хмельницької області, а й до росту кількості безробітних, створення проблем ведення бізнесу та його співпраці із залізницею.

Локомотивне депо Гречани має славну історію, яка веде свій початок від 1913 року. Колектив депо надає якісні різноманітні послуги з перевезення рухомого складу (вагонів), ремонту тягового рухомого складу, локомотивні бригади здійснюють дальні пасажирські перевезення на багатьох напрямках. Наразі у своєму підпорядкуванні локомотивне депо має три пункти зміни локомотивних бригад по станціях Ярмолинці, Кам’янець-Подільський та Старокостянтинів 2, які у проєкті реструктуризації вже не будуть мати відношення до оборотного депо Гречани. Віддаленість таких пунктів, зміни локомотивних бригад від свого основного депо створить суттєві складнощі в організації роботи локомотивних бригад, здійсненню контролю за результатами їх роботи, забезпеченню спецодягом, різноманітними матеріалами та засобами для виконання робіт. Збереження наявного штату інженерно-технічних працівників, слюсарів з ремонту рухомого складу, інших кваліфікованих працівників депо Гречани надасть можливість не лише якісно виконувати основну перевізну функцію Укрзалізниці, а й дозволить надавати послуги на магістральних лініях стороннім організаціям, в тому числі й приватним перевізникам, зокрема й ТОВ «Українська локомотивобудівна компанія».

Ми, депутати Хмельницької міської ради, вимагаємо переглянути рішення щодо ліквідації локомотивного депо Гречани та зберегти цей виробничий підрозділ у статусі основного експлуатаційного локомотивного депо.

Збереження локомотивного депо Гречани як окремого виробничого підрозділу буде мудрим рішенням, яке сприятиме подальшому економічному розвитку Укрзалізниці та соціальному захисту його працівників.

 

Звернення прийняте на позачерговій сорок п’ятій сесії Хмельницької міської ради 25 вересня 2020 року.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!