Новини

Хмельницькі спортсмени здобули «срібло» на Командному чемпіонаті України з тенісу настільного

Клубний чемпіонат України з тенісу настільного – це офіційні змагання, які проводяться згідно з Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, а також згідно з календарем спортивних заходів Федерації настільного тенісу України. Для проведення змагань розроблені регламентні документи, які відповідають міжнародним стандартам. За правилами КЧУ змагання проводяться у п’яти лігах: супер ліга, вища ліга, перша ліга, регіональні ліги.

Перехід команд з ліги в лігу відбувається згідно з результатами ігрового сезону за рішенням виконкому ФНТУ. Так, у суперлізі беруть участь 12 чоловічих та 10 жіночих команд, у вищій – 12 чоловічих та 12 жіночих команд, у першій – 12 чоловічих команд, інші команди чоловіків грають в регіональних лігах України.

У сезоні 2019-2020 року хмельничани завзято виборювали перемоги в регіональній лізі та впевнено йшли до поставленої мети: «перейти до першої ліги». Старання вінчалися успіхом і четверо спортсменів Хмельницької ДЮСШ №3: Андрій Островський, Максим Микитюк, Максим Баранов, Вадим Токар потрапили до числа учасників 12 команд першої ліги!

У сезоні 2020-2021 року першої ліги команди змагалися у 4-х турах за коловою системою.

15 травня в Києві відбулися заключні ігри сезону та підбиття підсумків змагань. У загальному заліку команда «Ера» (Хмельницький ДЮСШ №3, Київ ДЮСШ №1) здобула 71 очко, посіла 2 місце п’єдесталу і виборола "срібло" Клубного чемпіонату України. Перше місце - за командою з Луцька – 76 очок.  За правилами змагань саме ці дві команди переходять у Вищу лігу нового сезону.

Участь у вищих лігах чемпіонатів України з ігрових видів спорту – це суттєвий крок вперед, новий формат, складний виклик, на порядок вища конкуренція і водночас – це високий статус, престиж та визнання міста на всеукраїнському рівні.

Щиро вітаємо з гарним результатом та бажаємо успіхів у наступному сезоні!

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!