Проекти рішень міської ради

Про внесення змін та нагородження Почесною відзнакою міської громади «Мужність і відвага»

 

Про внесення змін та нагородження Почесною відзнакою міської громади «Мужність і відвага»

 

Розглянувши подання міського голови, в зв’язку з утворенням Хмельницької міської територіальної громади, з метою відзначення жителів Хмельницької міської територіальної громади, які проявили виняткову мужність, героїзм та відвагу під час захисту кордонів України та її територіальної цілісності, або віддали життя за Україну, керуючись рішенням п’ятдесят другої сесії міської ради від 26.08.2015р. №2 «Про заснування Почесної відзнаки міської громади «Мужність і відвага» та затвердження положення про неї», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до пункту 1 Положення про Почесну відзнаку міської громади «Мужність і відвага», затвердженого рішенням сесії міської ради від 26.08.2015 року №2, а саме: слова «жителів міста Хмельницького» замінити на слова «жителів Хмельницької міської територіальної громади».

2. Нагородити Почесною відзнакою міської громади «Мужність і відвага» жителів Хмельницької міської територіальної громади згідно з додатком 1.

3. Виплатити грошову винагороду у розмірі 10 мінімальних заробітних плат, збільшену на суму сплати податку з доходів фізичних осіб згідно з додатком 2.

4. Відповідальність за виконання рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Ю.Сабій.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань охорони здоров’я, соціальної політики, гуманітарних питань та розвитку громадянського суспільства, свободи слова та інформації.

 

Міський голова О.СИМЧИШИН

 

Додаток 1

до рішення міської ради

від _____________ №______

 

СПИСОК

осіб для нагородження Почесною відзнакою міської громади «Мужність та відвага»

1. Бігус Богдан Дмитрович народився 12 червня 1991 року в м. Хмельницькому.

У 2006 році навчався в Хмельницькому навчально-виховному комплексі № 4, після завершення якого навчався в Хмельницькому професійному ліцеї електроніки.

З 2013 року Богдан Дмитрович працював токарем на ПАТ «Укрелектроапарат».

У 2014 році Бігус Богдан Дмитрович брав активну участь у Революції Гідності у складі 27-ї Вінницької Сотні.

Після Революції Гідності Богдан Дмитрович вступив добровольцем до лав Національної Гвардії України.

14 березня 2014 року Богдан вирушив на полігон у Петрівцях, де навчався військовій справі під керівництвом генерала Кульчицького.

06 квітня 2014 року склав присягу та у складі 2-го взводу 1-го окремого резервного батальйону був відправлений до м. Краматорськ, а згодом у м. Слов’янськ, де утримував позицію «Рибхоз» (1-й блокпост).

З червня 2014 року тривала друга ротація солдата під м. Слов’янськ і до самого переходу міста під контроль України.

Богдан служив у званні солдата, обіймав посаду снайпера та разом із побратимами перебував між Красним Лиманом та Ямполем.

З 2016 року Богдан Дмитрович перейшов на службу до 8-го окремого полку спеціального призначення Збройних сил України.

За сумлінне виконання службових обов’язків Бігус Богдан Дмитрович нагороджений:

- відзнакою командира 8-го окремого полку спеціального призначення Збройних сил України (2017 р.);

- нагрудним знаком начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних сил України «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня (2017 р.);

- нагрудним знаком «Об’єднані сили» (2018 р.);

- медаллю «Операція Об’єднаних Сил. За звитягу та вірність» (2018 р.);

- рішенням позачергової тридцять третьої сесії Хмельницької міської ради від 26.09.2019 року №4 присвоєно звання Почесний громадянин міста Хмельницького (посмертно).

18 липня 2019 року Бігус Богдан Дмитрович під час виконання службових обов’язків у зоні проведення Операції Об’єднаних Сил загинув отримавши численні осколкові поранення, які були несумісними із життям.

21 липня 2019 року Бігус Богдан Дмитрович похований у секторі для почесних поховань на території кладовища у мікрорайоні Ракове міста Хмельницького.

 

2. Фарина Олександр Олександрович народився 20 травня 1994 року у м. Керч АР Крим.

У 2012 році закінчив ЗОШ №28. В період навчання займався спортом та був спортивним організатором класу, приймав участь у міських, обласних та всеукраїнських спортивних заходах (змаганнях). Виконав норматив кандидата в майстри спорту з боксу та кікбоксингу. А також отримав 1-й розряд з кульової стрільби.

У 2012 році призваний до лав Збройних Сил України. З 2013 року перейшов на контрактну службу у складі 8-го полку спеціального призначення (польова пошта В4252) приймав участь у зоні АТО на Сході України до 2017 року.

З 2017 по 2019  роки Олександр працював у приватній охоронній фірмі ТОВ «Вінар Плюс» та заочно закінчив Національну академію МВС отримавши кваліфікацію бакалавр за спеціальністю юрист-правознавець. В зазначений період спільно з працівниками поліції приймав участь в охороні громадського порядку та забезпеченню безпеки при проведені заходів на території м. Хмельницького та області.

З 28 лютого 2019 року проходив службу у в/ч А1979 м.Чуднів Житомирської області, звідки добровольцем був прикомандирований до в/ч А1556 128-ї гірсько-штурмової бригади м.Мукачево Закарпатської області де приймав участь у бойових діях в зоні дій операцій об’єднаних сил (ООС).

За період проходження військової служби отримав навички та спеціальності: старшого розвідника, старшого стрілка, оператора БПЛ «Нота», кулеметника, снайпера, гранатометника.

22 квітня 2020 року в зоні дій ООС (с.Богданівка Волновахського р-ну) отримав важкі кульові поранення черевної порожнини та кінцівок.

11 жовтня 2020 року помер після тривалого лікування та числених операцій у Національному військово-медичному клінічному центрі «ГВКГ» м.Київ.

15 жовтня 2020 року Фарина Олександр Олександрович похований у секторі для почесних поховань на території кладовища у мікрорайоні Ракове міста Хмельницького.

 

Секретар міської ради В.ДІДЕНКО

 

 

Додаток 2

до рішення міської ради

від _____________ №______

Список осіб,

яким виплачується грошова винагорода у розмірі 10 мінімальних заробітних плат, збільшена на суму сплати податку з доходів фізичних осіб:

1. Фарина Олександр Борисович – батько Фарини Олександра Олександровича

2. Бігус Олена Олегівнадружина Бігуса Богдана Дмитровича

Бігус Устим Богданович - син Бігуса Богдана Дмитровича …

Котік Мирослава Володимирівна мати Бігуса Богдана Дмитровича

Бігус Дмитро Станіславович батько Бігуса Богдана Дмитровича

Кошти виплатити в рівних частках кожній особі.

 

Секретар міської ради В.ДІДЕНКО

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!