Новини

Джазовий перформанс на Проскурівській

У червні цього року у Хмельницькому мав відбутися традиційний фестиваль «Джаз Фест Поділля», який уже встигли полюбити і з нетерпінням чекають поціновувачі джазової музики. Проте карантин вніс свої корективи. Як нагадування про фестиваль, що не відбувся, сьогодні у Хмельницькому на центральній пішохідній вулиці Проскурівській силами мистецьких колективів міста організовано перформанс, присвячений джазу «До зустрічі на "Джаз Фест Поділля - 2021"».

«Ми започаткували ряд перформансів та неочікуваних акцій для хмельничан. Сьогодні представляємо перформанс, присвячений джазу. Це не випадково, адже завтра, 13 червня, мав би розпочатися джазовий фестиваль у Хмельницькому. Вчергове «Джаз Фест Поділля» мав би зібрати на одній сцені найвідоміших джазових музикантів України. Родзинкою фестивалю мала бути участь музиканта світового рівня, з яким ми вели перемовини, і виступ якого з Президентським оркестром, переконаний, мав би успіх. Прийнято рішення перенести фестиваль на 2021 рік. На початку наступного року ми поновимо переговори з усіма виконавцями, які мали виступати на «Джаз Фест Поділля - 2020». Тоді хмельничани та гості міста зможуть побачити колективи, які є флагманами українського джазу? - розповів начальник управління культури і туризму Артем Ромасюков. – Сьогоднішній перформанс, який поєднав декілька видів мистецтва, ще раз нагадав хмельничанам, що джаз – це елітарна музика, а джазовий фестиваль у нас є і він дуже потужний».

Охочих насолодитися витонченим джазовим мистецтвом, виконавською майстерністю професійних колективів та окремих виконавців, а також побачити імпровізовану програму у поєднанні з пантомімою зібралось чимало. Запальні ритми не залишали байдужими перехожих хмельничан, які кожен наступний виступ, що відбувався у різних локаціях Проскурівської, зустрічали теплими оплесками.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!