Новини

Ділянки під парки, новий дитячий садочок, стипендії для обдарованих дітей – результати чергової сесії міської ради

Сьогодні відбулося засідання чергової 39-ї сесії Хмельницької міської ради. Протягом пленарного засідання депутати розглянули 71 питання порядку денного. Традиційно міські обранці працювали злагоджено та конструктивно.

Депутати підтримали внесення змін до Положення про персональну стипендію Хмельницької міської ради для обдарованих дітей Хмельницького.

«Ми з 2018 року поступово збільшуємо кількість дітей, які отримують стипендію і збільшуємо розмір самої стипендії. З 1 вересня стипендію буде отримувати 32 дитини, а не 27 і її розмір становитиме 50% від прожиткового мінімуму і становитиме 1159 грн. До 2018 року вона була 300 грн в такий спосіб хочемо стимулювати обдаровану молодь. Вікова категорія від 6 до 18 років», - зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Також міські обранці ухвалили рішення про визначення відповідального структурного підрозділу за моніторинг стану повітря в місті Хмельницькому. Від сьогодні такою структурою визначено управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста і це дасть змогу в подальшому придбати відповідне обладнання, за допомогою якого буде проводитися моніторинг стану повітря та інформування хмельничан. В планах це робити за рахунок «розумних зупинок». Інформація буде виводитися на табло і кожен, хто перебуватиме на зупинці, буде її бачити. На даний час вивчається технічна можливість запровадження такого виду інформування.

Ухвалили інвестиційну програму комунального підприємства «Хмельницькводоканал», яка дозволить розвивати підприємство за допомогою власних коштів, коштів з міського бюджету. А це заміна мереж, заміна каналізаційно-насосних станцій.

«15 березня оголосимо тендер на реконструкцію найбільших каналізаційно-насосних станцій, які ми плануємо повністю реконструювати за кошти міського бюджету, гранту НЕФКО та кредиту НЕФКО», - повідомив Олександр Сергійович.

Уже стало доброю традицією виділення земельних ділянок під парки та сквери. Сьогодні це п’ять земельних ділянок загальною площею понад 58 гектарів у різних мікрорайонах міста. Зокрема, на вулиці Ярослава Мудрого, в районі вулиці Холодноярців, на вулиці Івана Франка, вулиці Свободи та Старокостянтинівському шосе.

З’явився в Хмельницькому і новий дитячий садочок №55 «Сонечко», який розташований у мікрорайоні Дубове. Також було затверджено статут закладу дошкільної освіти.

«По суті це діючий садочок, який зараз знаходиться у власності «Хмельницькобленерго». Плануємо його забрати в комунальну власність і уже з вересня приймати діток. Збільшимо кількість місць і садочок буде безкоштовним, як і всі заклади дошкільної освіти в місті», - сказав міський голова.

Підтримали депутати і кандидатуру хмельничанина, який отримує кредит по програмі молодіжного кредитування для придбання житла. Ця людина – інвалід з дитинства і можливість придбання власного житла за такою програмою є неї дуже важливою.

На завершення роботи міській обранці заслухали інформацію про результати діяльності Хмельницької місцевої прокуратури за 2019 рік та висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Також міські обранці підтримали два звернення. Одне до Президента України, Прем’єр-міністра України та до Верховної Ради України стосовно кадрових призначень у Кабінеті Міністрів, а саме щодо діяльності міністра освіти та науки Ганни Новосад.

Ще одне звернення стосувалося створення майбутньої об’єднаної територіальної громади із центром в Хмельницькому. Депутати хочуть ознайомитися із землевпорядною документацією та просять припинити виготовлення та видачу державних актів на володіння земельними ділянками. Це звернення буде направлено до Кабінету Міністрів України, Держземкадастру та облдержадміністрації.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!