Рішення міської ради

Про зменшення шкідливого впливу куріння тютюнових виробів на здоров'я населення на території міста Хмельницького

 

УКРАЇНА
ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА


Рішення сімнадцятої сесії

№16 від 27.06.2012 р.

 

 

Про зменшення шкідливого впливу куріння тютюнових виробів на здоров'я населення на території міста Хмельницького

 

Розглянувши пропозицію постійної комісії з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення та клопотання громадської ради при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради, керуючись ст. 9 Закону України “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення”, ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Визначити вільними від куріння наступні місця:

- приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій (крім спеціально відведених для куріння тютюнових виробів місць);

 -зупинки громадського транспорту і маршрутних таксі та п’ятиметрова зона по периметру навколо них;

- підземні переходи, місця загального користування житлових будинків, громадські туалети;

- парки, сквери та ботанічні сади міста Хмельницького;

- міський пляж (крім спеціально відведених для куріння тютюнових виробів місць);

- автовокзали та залізничні вокзали (крім спеціально відведених для куріння тютюнових виробів місць);

- культові будівлі та прилегла територія до них;

- 5-ти метрова зона по периметру навколо входу у громадське місце, 3-х метрова зона по периметру навколо банкомату;

- пішохідна частина вул. Проскурівської;

- майдан Незалежності;

- ринки продовольчих та непродовольчих товарів.

2. У місцях та закладах, де куріння заборонено розмістити наочну інформацію, яка складається із графічного знака про заборону куріння та тексту такого змісту: “Куріння заборонено!”.

3. У місцях для куріння розмістити спеціальні інформаційні таблички з графічним знаком і текстом такого змісту: “Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров'ю!”.

4. Надати право складання протоколів про правопорушення по ст. 175-1 КУпАП - членам громадських формувань по охороні громадського порядку (згідно абз. 2 п. 9 ч. 1 ст. 255 КУпАП).

5. Уповноважити посадових осіб відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста правом складати протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 175-1 КУпАП.

6. Рекомендувати закладам охорони здоров'я, навчальним та освітньо-виховним закладам усіх форм власності, транспортним підприємствам та організаціям усіх форм власності розмістити у своїх приміщеннях та в громадському транспорті наочну інформацію про шкідливі наслідки для здоров'я людини куріння тютюнових виробів чи інших способів їх вживання, впливу тютюнового диму, практичні поради щодо здорового способу життя, рекомендації щодо відмови від куріння тютюнових виробів.

7. Рекомендувати орендарю міського пляжу ТОВ “Браво” обладнати місця для куріння тютюнових виробів.

8. Рекомендувати правоохоронним органам посилити контроль за виконанням положень Закону України “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення”.

9. Рішення п’ятої сесії міської ради № 27 від 06.12.2006 року “Про визначення вільних від куріння місць” визнати таким, що втратило чинність.

 10. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови Г.Давиденка.

11. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань охорони здоров'я, праці та соціального захисту населення.

 

Міський голова С. Мельник

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!