Новини

Виставка до 30-річчя створення Народного Руху України експонується в музеї історії міста

9 вересня цього року виповнюється 30 років з часу створення Народного Руху України. З цієї нагоди у музеї історії міста Хмельницького працює виставка «Шлях до незалежності України». Експозиція вибудована на світлинах, документах та архівних матеріалах, пов’язаних із діяльністю НРУ у Хмельницькому та області. Сьогодні із виставкою ознайомилися п’ятикласники навчально-виховного комплексу №10. Працівники музею розповіли дітям про нелегкий шлях України до незалежності та визнання, як самостійної держави. Окремо зупинилися на надзвичайно важливій ролі, яку відіграли учасники Народного Руху України в цих історичних процесах.

Процес становлення Народного Руху України в Хмельницькому відбувався у складних умовах боротьби з тоталітарним режимом. Головними напрямками діяльності рухівців була боротьба за демократизацію суспільства, розбудова громадсько-політичних структур в області, відстоювання національних цінностей, української мови, культури,історії,громадянських прав.

НРУ підняв прапор боротьби за суверенітет України, за відродження та розбудову української державності. РУХ – сила, яка вела українців до здобуття незалежності.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!