Новини

Учні ліцею №15 отримали сучасну медіатеку та нову ресурсну кімнату для занять дітей із особливими потребами

Сьогодні у Хмельницькому ліцеї №15 ім. О. Співачука відбулася цікава та радісна подія – відкриття сучасної медіатеки. Також гостям презентували сучасну ресурсну кімнату, яка має полегшити соціалізацію дітей з особливими потребами та освоїти побутові навички.

На відкриття медіатеки завітала заступник міського голови Галина Мельник, яка розповіла дітям про важливість читання, про те що відсьогодні вони мають можливість не лише читати паперові книги, але й проводити в приміщенні медіатеки різноманітні інтерактивні заходи.

«Це просторе, яскраве гарно оздоблене приміщення, де почуваєшся затишно і маєш бажання приходити ще і ще. Подякуйте сьогодні тим, хто доклав зусиль, щоб ви отримали такий подарунок», - сказала Галина Леонтіївна.

Тут діти будуть спілкуватися і навчатися. В приміщенні медіатеки є різні розвиваючі ігри, навчальні фільми, презентації. Також на базі медіатеки буде діяти клуб, де збиратимуться школярі, діти з особливими потребами, діти-переселенці із тимчасово окупованих територій, щоб вчитися взаємодіяти, незважаючи на відмінності. Можна тут підготувати реферат та попрацювати за комп’ютером. Загалом, медіатека має задовольняти усі освітні потреби учнів.

Цікавою шкільною традицією є те, що колишні випускники, збираючись на традиційні щорічні зустрічі, дарують бібліотеці книги, яких ще немає у фондах.

Директор ліцею Алла Кіящук показала нову ресурсну кімнату, де займаються діти з особливими потребами. В приміщенні є інтерактивна підлога, яка дозволяє не лише навчатися, але й займатися фізкультурою, тренажери, книги та друкарська машинка зі шрифтом Брайля. Обладнано міні-кухню, де діти опановують найпростіші побутові навички. Окрім нової, в ліцеї діє ще дві ресурсних кімнати.

Оскільки ліцей №15 спрямований на роботу з дітьми, які мають проблеми із зором, то тут також працює офтальмологічний кабінет, де працюють медичні працівники і діти отримують необхідні процедури.

Довідково

Медіатека - заклад або структурний підрозділ, що включає сукупність фонду медіатекстів на будь-яких носіях і різноманітних інформаційних, технічних засобах, мультимедіа. Мета медіатеки - задоволення інформаційних потреб учасників навчально-виховного процесу, а також освоєння нових освітніх ресурсів.
 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!