Публічно представили звіт про виконання бюджету Хмельницької громади за 2022 р.

 

У міській раді публічно представили звіт про виконання бюджету Хмельницької громади за 2022 рік

 

У Хмельницькій міській раді публічно презентували звіт про виконання бюджету Хмельницької міської територіальної громади за 2022 рік, відповідно до вимог ст. 28 «Доступність інформації про бюджет» Бюджетного кодексу України. Звітували Фінансове управління та головні розпорядники бюджетних коштів.

Виконання бюджету Хмельницької міської територіальної громади в 2022 році здійснювалося в умовах воєнного стану. За 2022 року зведений обсяг доходів бюджету Хмельницької міської територіальної громади склав 4 405,2 млн грн, відсоток виконання до планових призначень на звітний рік - 115,3%. Досягнуто перевиконання загального обсягу доходів в сумі 583,1 млн гривень.

З метою підтримки Збройних сил України в умовах воєнного стану, на виконання рішення міської ради, фінансовим управлінням розміщено тимчасово вільні кошти бюджету громади шляхом придбання військових облігацій в сумі 100 млн грн терміном обігу на 3 місяці, з липня по жовтень 2022 року.

Обсяг фінансування видатків та кредитування загального фонду бюджету за 2022 рік склав 3 095,3 млн грн або 88,0% від кошторисних призначень на звітний рік. Обсяг видатків та кредитування спеціального фонду склав 249,0 млн грн, відсоток виконання до річних призначень – 58,7%.

Пріоритетом фінансування в умовах воєнного стану є виконання заходів з обороноздатності країни – 97,5 млн грн; підготовка до осінньо-зимового опалювального сезону (розрахунки за енергоносії, придбання генераторів) – 203,2 млн грн; облаштування укриттів у закладах освіти та впровадження заходів з енергозбереження – понад 35,7 млн грн; придбання продуктових наборів та засобів гігієни для внутрішньо переміщених осіб – 7,2 млн гривень.

З докладною інформацією про виконання бюджету Хмельницької міської територіальної громади за 2022 рік можна ознайомитися тут.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!